Tratament pentru COVID-19!

Trebuie să încep cu un cuvânt de laudă pentru doctorii din România! În lupta împotriva COVID-19 ei s-au dovedit a fi unii dintre cei mai buni din lume, dacă nu cei mai buni. În vreme ce mortalitatea comună produsă de coronavirusul SARS-CoV-2 este între 2 şi 4%, în România ea a fost redusă la 0%! Cel puţin până acum medicii români au izbutit o performanţă strălucită. Iar speranţele pot, de acum, să fie foarte mari!

Căci la eforturile uriaşe pe care le-au depus medicii români se adaugă, de acum înainte, şi tratamentul pentru COVID-19 produs de cercetătorii francezi!
Cei care doresc, pot da click aici spre a vedea raportul de 24 de pagini, în limba engleză, realizat de Gautret et al.: un tratament cu azitromicină (azithromycin) şi, mai ales, cu hidroxiclorochină (hydroxychloroquine). Raportul este de acum trei zile, din 17 Martie 2020. Am aşteptat însă o confirmare, spre a nu da speranţe mincinoase cititorilor mei.
Şi, da, ieri seară (pentru noi), Donald Trump a confirmat că hidoxiclorochina, tratament pentru malarie, a fost certificat şi de FDA ca tratament eficient în vindecarea COVID-19! Şi că, desigur, va fi disponibil urgent pe piaţa americană.

Evident, trebuie să spunem ceva: Ce bine ar fi fost dacă medicina românească ar fi avut la dispoziţie fie şi 10% din fondurile de cercetare de care dispune medicina franceză!
Calitatea excepţională a medicilor români, dovedită în aceste luni, ne îndreptăţeşte să spunem că ar fi existat şanse uriaşe pentru ca tratamentul să fi fost descoperit de Români. Şi astfel România ar fi câştigat, uriaş, din foarte multe puncte de vedere. Poate, în sfârşit, înţelege cineva (acolo, în straturile prea rarefiate atmosferic ale lumii politice) importanţa gigantică a cercetării.

Dincolo de acest aspect, aşteptăm să vedem cât de repede va ajunge tratamentul şi în România. Totul depinde acum de clasa politică.
Şi aşteptăm să vedem şi măsurile de ocrotire economică a populaţiei şi societăţii.
Dar, mai ales, aştept să văd ieşirea din panică.
Şi poate, cine ştie, măcar o picătură de pocăinţă, de îndreptare, la cei care au renunţat la demnitate pentru isterie.
Doamne ajută!

Mihai-Andrei Aldea

P.S. Felicitări celor care au ştiut şi ştiu să îşi păstreze demnitatea, să fie oameni, să fie buni, în vremea acestei încercări. Cu Dumnezeu înainte!

Magazin DSV                                                                                                        The Way to Vozia…

Îndem la luptă

2 gânduri despre “Tratament pentru COVID-19!

 1. Sărut mâna părinte !!! Am copiat mai jos comentariul meu pe Cuvântul Ortodox, pe aceeași temă, fără să fi citit prospectul medicamentului care se găsește și în România, la un preț în jur de 35 de lei și răspunsul primit de la o persoană care a studiat prospectul medicamentului, care are totuși o mulțime de contraindicații :

  ,,Romil20-03-2020 12:56
  https://www.dcnews.ro/covid-19-comisia-europeana-masura-fara-precedent-rezerva-comuna-de-echipamente-medicale_737365.html

  CE a devenit brusc foarte filantropică, dar…ATENȚIE :
  ,,Tot în contextul pandemiei de coronavirus, Comisia Europeană a lansat acţiuni comune cu reţeaua autorităţilor naţionale pentru protecţia consumatorilor pentru a preveni şi stăvili vânzarea de produse care afirmă că previn sau vindecă boala provocată de noul coronavirus. Dată fiind urgenţa situaţiei, autorităţile din statele membre sunt încurajate să ia măsurile necesare cât mai repede pentru a limita aceste lucruri.
  În acelaşi timp, platformele online trebuie să îşi dubleze eforturile pentru a depista astfel de informaţii şi a le şterge. Aceste recomandări vor fi făcute publice în următoarele zile.”

  Păi zilele trecute un medic specialist francez, Didier Raoult a anunțat că a descoperit un tratament, Plaquenil, care poate vindeca pacienții cu coronavirus. Trebuie ,,stăvilit” dl.dr. și alții care au descoperit că această boală poate fi VINDECATĂ, iar informațiile care fac publică pe internet o asemenea descoperire vor fi depistate și șterse ??? Deci, asta este adevărata față a UE !!! Și nici măcar nu se jenează să o spună, socotind că toți oamenii sunt destul de naivi și speriați pentru a-și mai putea da seama de prefăcuta lor filantropie…
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

  carmen20-03-2020 16:08
  @Romil – daca te uiti pe toate prospectele asa-ziselor leacuri pentru nenorocirea asta, vezi ca trateaza doar efectul, adica amelioreaza durerea si inflamatia plamanilor, nu distruge virusul din organism. De aici si reinfectarea dupa vindecare si al doilea si al treilea val.. Interesanta este una dintre mentiuni (din prospect) – daca luati plaquenil pot aparea ganduri de autovatamare sau de sinucidere.”
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s