Ura neocomuniştilor faţă de Tudor Gheorghe, de Mihai Şomănescu

Tudor Gheoghe 02

text preluat de pe pagina de facebook a lui Mihai Şomănescu

Maestrul Tudor Gheorghe a fost atacat astăzi, 28 ianuarie, într-un mod oribil de mai multe personaje (au fost trei, ulterior s-a băgat și Mîndruță si Baconsky si altii) triste ale României de azi.

Totul a pornit de la un articol al publicației din subordordinea lui Dan Turturică, intitulat: TVR, organ de propagandă anti-UE. De ziua lui Ceaușescu, a difuzat spectacolul ”Degeaba 30”.

Articolul pornește de la două fapte: Concertul „Degeaba 30” al lui Tudor Gheorghe din 21 decembrie 2019 și difuzarea lui de către Televiziunea Română pe 26 ianuarie 2020 de ziua lui Nicolae Ceaușescu.

Zice Dan Ofrim (Dan Ofrim este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul www.universul.net. Publicația noastră are o echipă extinsă de autori, care acoperă o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, știri externe sau sport. Cel mai important deziderat al nostru este informarea corectă și echidistantă a cititorilor noștri. Tocmai de aceea, toți oamenii pe care îi cooptăm în echipa noastră sunt atent aleși și corespund celor mai înalte norme în materie de etică și deontologie profesională – așa scrie pe pagina Universul):

O „țară care plânge”, care „geme”, și așteaptă „un decret de la Bruxelles sau Strasbourg”, „Cui va mai rămâne această țară?” „Procurorii” sunt „niște veleitari, niște oameni mici ce nu gândesc”, „Lanțul de minciuni” cu care „ne-ați vândut”, dar „vine vremea să dați seamă pentru câte rele ne-ați adus”, „Protestăm pentru nimic” și „ne-adunăm să ne-alergăm”: „noi, cu mâna pe pietroi, strigăm Fără Violență!”, „Nu vedem și nu simțim că la poartă așteaptă dricul!” „Ia-ne, Doamne, orice perspectivă, ia-ne și bomboana din colivă!” – sunt doar câteva dintre „slovele” bardului Tudor Gheorghe din care se pot desprinde pe alocuri crâmpeie de sloganuri demne de un almanah PSD.

Să vedem care-i realitatea: în primul rând, Tudor Gheorghe nu avea cum să aleagă ziua în care va difuza TVR spectacolul, mai ales că domnia sa l-a postat pe youtube încă de a doua zi, pe 22 decembrie.

În al doilea rând, „slovele” de care zice mare deontolog de la Universul sunt aberante. Aberante în ce sens? Cine ascultă concertul ( și vă rog s-o faceți) va vedea că nu există niciun cântec dedicat procurorilor sau Uniunii Europene sau lui Ceaușescu.

Concertul începe cu un cântec dedicat celor căzuți la Timișoara și la București, iar apoi continuă cu mai multe melodii și poezii despre starea societății românești în general. „Procurorii” apar în același context cu „politicienii”, „guvernanții”, „Guvernul incompetent”, „Președintele” etc. Mai precis, se referă la toți.

Cu alte cuvinte, rechizitoriul atent selecționatului deontolog Dan Ofrim se bazează pe cuvinte scoase din context și interpretări proprii ale unor versuri. Da, ați citit bine: versuri poetice sunt interpretate ca având mesaj politic ascuns. Unde am mai văzut asta? Ah, da: în anii 50, în anii stalinismului cel mai negru, în care oamenilor le erau căutate vorbe și cuvinte, care erau interpretate în cheie politică pentru a se arăta că respectivul are „atitudine dușmănoasă” și a se justifica condamnarea lui la temniță grea. Sau poate, cine știe, atentul selecționat deontolog Ofrim și superiorul său ierarhic, Turturică, s-au simțit lezați de versurile „cumpărați ziariști de top, care spun că afară e senin, când afară e potop”, din concertul „Degeaba 30”.

Aici am ajuns la 30 de ani după momentul 89: ne-am întors la listele negre, la „dușmanii poporului”, care subminează regimul de „democrație populară” și prietenia cu Uniunea Europeană.

Dintre cei care l-au atacat pe azi pe Tudor Gheorghe, cel mai urât s-a comportat Daniel P. Funeriu. De la exprimarea complet lipsită de respect – dacă nu pentru un artist respectat de milioane de români -, măcar pentru un om în vârstă, la aberațiile scrise în text, Daniel Funeriu a oferit azi o mostră din caracteru-i infect și din limitata-i inteligență. Dacă așa se exprimă un fost ministru al Educației, ce pretenții mai avem de la oamenii simpli?

Că n-avea un caracter luminos știam, dar să afirmi, de la înălțimea poziției de Doctor în Chimie al Universității Louis Pasteur din Strasbourg, să-l faci pe Tudor Gheorghe „mizerabile rapsod” și „canalie talentată” este prea mult.

Cine ascultă cele 92 de minute ale concertului „Degeaba 30” nu va găsi niciun indiciu că Ceaușescu ar fi idolul lui Tudor Gheorghe sau că ar regreta perioada de dinainte de 1989, ci doar tristețe pentru că reprezentanților unei generații „le este rușine să se mai numească români”.

Diferența fundamentală dintre Funeriu și Tudor Gheorghe este aceasta: în timp ce primul a urât și urăște acest popor încât a fost în stare de orice pentru a-l părăsi, cel de-al doilea a rămas și cu tenacitate, s-a dus prin toate orașele prăfuite ale acestei țări pentru a oferi cultură și spirit.

Degeaba nu e despre starea materială, ci despre cea spirituală”, dar incapabilii să priceapă i-au răspuns maestrului cu prețul la banane și excursii în străinătate. Atâta pot. Atât au reținut din viața aceasta, pe care se vede că au parcurs-o inutil. Degeaba.

În esență, problema pe care o are Funeriu, Tismăneanu sau Caramitru (ei sunt doar purtătorii de cuvânt ai unei cohorte întregi de lingăi și veleitari, populată inclusiv cu preoți și alți aşa-zişi dreptaci) cu Tudor Gheorghe este una spirituală: ei nu suportă mesajul, duhul, pe care-l transmite Tudor Gheorghe. Nu suportă autenticul românesc. Nu suportă ce este autohton. Pentru ei, bolșevismul a fost modernizator, preferabil oricând „autohtonismului mizerabil”. De-aia zice Funeriu că fiul lui Ilie Tudor este „mizerabil rapsod”: nu pentru că ar fi ceva soios în spectacolele sale ci pentru că arta țărănească transmisă de rapsod i se pare mizerabilă, demnă de dispreț, inferioară.

Tudor Gheorghe este insuportabil pentru că a cântat în decembrie despre „Cătușa care a însoțit către Gherla sau Aiud, condamnații făr’ de vină”. Asta e problema lor, pentru că, conform dogmei oficiale și fanilor domnilor Funeriu, respectivii deținuți erau niște „lepădături” și „bandiți”, care s-au „bătut între ei”.

El este insuportabil pentru că este incorect politic, autohton și impecabil de coerent. Dacă în cazul lui Mihai Șora și al Emag am avut parte de o răsturnare a istoriei, în care torționarul a devenit victimă, în cazul lui Tudor Gheorghe avem parte de o repetare a istoriei: urmașii torționarilor tatălui său îl terorizează acum pe el.

Nu-mi rămâne să închei decât cu niște versuri din concertul „Degeaba 30”, pe care le dedic domnilor Funeriu, Mîndruță, Caramitru, Tismăneanu și celor ca ei:

Geme țara și se zbate
Prinsă în lațul vostru de minciuni
Ne-ați vândut ieftin și în rate
Blestemați să fiți, și-n rugăciuni!

Mihai Şomănescu

 

Adaug şi eu [Mihai-Andrei Aldea] o foarte mică întregire la acest material. Unul dintre cei care s-a făcut masiv de ruşine, pentru toată viaţa, în acest scandal, este Andrei Caramitru. Om care pretindea că se înţelege bine cu tatăl său, Ion Caramitru. Că nu există mari deosebiri de păreri între el şi tatăl său. Doar că acest tată declara, în aprilie 2019 (acum mai puţin de un an!) „Noi nu am scăpat de comunism nici astăzi”. Exact ce spune şi spectacolul „Degeaba” al lui Tudor Gheorghe. După logica dementă a lui Andrei Caramitru ar rezulta că Ion Caramitru, tatăl său, este nostalgic comunist, este… şi ar trebui să continui cu insultele neruşinate aduse de Andrei Caramitru lui Tudor Gheorghe. Dar, spre deosebire de comuniştii vechi şi noi, trebuie să păstrăm decenţa chiar şi în faţa indecenţei totale.

Ceea ce uită ei este că, atâta vreme cât nu se pocăiesc, istoria îi va ţine minte ca pe nişte marionete, păpuşari, trădători sau duşmani de neam şi ţară. Evident, comunismul este întotdeauna anti-naţional, chiar şi atunci când se pretinde „naţionalist”. Dar atunci când este direct globalist, ura sa faţă de tot ce este naţional, patriotic, este amplificată exponenţial. După cum se vede şi în „acuzaţiile tovărăşeşti” amintite mai sus, în care acuza iniţială este exact aceea de a pune pe primul plan România… 

Magazin DSV                                                                                                        The Way to Vozia…

Îndem la luptă

16 gânduri despre “Ura neocomuniştilor faţă de Tudor Gheorghe, de Mihai Şomănescu

 1. Din pacate acestia stiu prea bine ce fac. Noile generatii nu citesc (doar facebook) si iau ca fiind informatie corecta ceea ce debiteaza asa-zisii formatori de opinie din online. Cum le arati ca nu acela e adevarul? Ei nu stau sa analizeze, sa caute si o alta opinie, nu inteleg pentru ca nu mai inteleg semnificatia unor termeni, cuvinte, etc. Se rezuma doar la lozinci. Atat mai pot intelege din diverse motive de timp, ignoranta, lipsa cultura, etc. Lozinci despre care noi radeam si glumeam (pe vremea cand eram pionieri) si le uram din tot sufletul. Ceea ce fac acesti tovarasi este din manulaul de propaganda comunista din care invatam sa infieram tarele capitalismului.
  N-am invatat nimic din istorie pentru ca incepe sa se repete…

  Apreciat de 1 persoană

 2. Eu cred că momentul adevărului pentru T. Gheorghe a fost acum cinci ani. Presupun că vi-l amintiți și pe răposatul Beligan (acesta din urmă ne obișnuise și cu poezii).
  Talentul și caracterul sunt două noțiuni diferite. Dacă ai caracter, nu ai neapărat vreun talent. Dacă ești talentat, nu ai în mod necesar, caracter.
  „Cel mai iubit” este un atribut destul de trecător. A fost demonstrat în ’89.

  Apreciază

 3. @ george sand
  Noile generații de cine au fost crescute și educate ?Sau au apărut din neant ? Dacă nu i-am educat cum trebuie, atunci într-adevăr ,,n-am învățat nimic din istorie” noi părinții…

  @Florin
  De ce ,,momentul adevărului pentru T.Gheorghe a fost acum cinci ani” ? Ce legătură are Tudor Gheorghe cu răposatul Radu Beligan ? Pe alte site-uri subiectul este în dezbatere de vreo trei zile. Este o ,,făcătură” a sistemului neocomunist, pentru a abate atenția de la problemele reale, cu adevărat grave ale țării, pentru a-și strecura OUG privind ,,privatizarea sănătății”, a actelor de identitate electronice, a alegerilor anticipate etc.,etc.,etc.

  Pe 5 februarie au plecat la Domnul Fericiții Mărturisitori Ioan Ianolide și Dumitru Uță, adevărate modele de creștini ortodocși mărturisitori atât în temnițele comuniste din România cât și înafara lor. Cine ne împiedică să le spunem copiilor noștri despre iluștrii noștri înaintași ???

  Apreciat de 1 persoană

 4. Sunt mereu uimit şi întristat de golurile de discernământ creştin a celor mai mulţi oameni care sincer vor să fie buni, sincer vor să fie creştini.
  Comunismul învaţă că apartenenţa este mai importantă decât persoana, că greşelile politice sunt de neiertat.
  Iisus Christos ne învaţă că persoana este mai importantă decât apartenenţa, chiar dacă şi aceasta are multă greutate. Şi că fiecare greşeşte, iar pentru greşeli există ridicare. Şi că vom fi judecaţi după măsura cu care judecăm.
  Am ascultat de curând doi oameni, oameni buni, care îl osândeau pe Tudor Gheorghe pentru că l-a sprijinit pe Ponta în campanie. Asta în condiţiile în care ei au votat cu un traficant de copii!
  Am mai spus-o şi o repet: cine a votat cu Ponta a făcut o greşeală, cine a votat cu KWI a făcut un mare păcat.
  Îi înţeleg şi pe unii, şi pe ceilalţi. Unii au votat cu Ponta ştiind răutatea apăsării germano-austriece în România şi faptul că KWI este un fanatic anti-român, anti-ortodox şi anti-creştin (anti-românească şi anti-creştină fiind şi religia pseudo-creştină de care acesta aparţine). Sau pentru că au văzut aroganţa nesimţită a unui infractor care se dădea curat şi luptător împotriva infractorilor din politică. Unii au votat cu KWI pentru că voiau să scape de P.S.D. şi de distrugerile aduse de acesta. Doar că uitaseră că P.N.L. a fost preluat de oamenii lui Neulander şi Ilici. O realitate pe care cei atenţi o văd astăzi clar. Şi că ieşirea nu este în votarea unui infractor doar pentru că este din altă grupare decât cea pesedistă…
  Bine au făcut cei care au votat alţi candidaţi – dintre cei care chiar erau binele mai mic – şi s-au abţinut în finală.
  Dar hai să zicem că este bun KWI şi Ponta este rău. Asta înseamnă că toţi cei care l-au susţinut sau l-au votat pe Ponta sunt răi? Sunt lipsiţi de caracter? Nici vorbă! Este aşa doar în gândirea comunistă, unde singura opţiune politică este a PARTIDULUI (Comunist). Şi orice altă opţiune înseamnă automat răutate, ticăloşie, lipsă de caracter, vânzare etc.
  Orice om corect – şi cu atât mai mult orice creştin – poate înţelege că fiecare are părerea lui. Că lui Tudor Gheorghe i s-a părut Ponta bun nu îl poate face „lipsit de caracter” decât în faţa judecăţii bolşevice. Omul a greşit, da. Însă nu din lipsă de caracter, ci pentru că a văzut în Ponta un bine. Pe care dacă eu sau alţii nu îl văd nu înseamnă neapărat că nu există. Şi chiar dacă nu există, înseamnă doar că Tudor Gheorghe a văzut greşit. Nimic mai mult.
  Să judeci caracterul unui om pe temeiul unei singure întâmplări din viaţa lui este erezie. Aşa s-au înfiinţat toate sectele: prin dezvoltări unilaterale, monstruoase, a unui aspect particular generalizat absurd.
  Tudor Gheorghe este feciorul unui erou al Rezistenţei Anticomuniste şi el însuşi disident, trecut de Ceauşescu la index de câte ori îi venea acestuia cheful, urmărit de „dosar” în tot timpul regimului ceauşist. Deşi putea să plece în străinătate şi să o ducă bine a rămas în România şi a luptat şi luptă pentru ceea ce este românesc. În felul său, după puterile sale, dar cu sinceritate. Sunt sute, dacă nu mii de artişti români care îi datorează enorm – de la inspiraţie la locul de muncă. În mijlocul neobolşevismului globalizator a păstrat şi păstrează patriotismul şi naţionalismul prin care un neam supravieţuieşte oricăror viscole.
  Transformarea unei trecătoare şi minore acţiuni politice (greşită) în pretextul unei damnări permanente şi totale este exact ceea ce îşi doresc duşmanii Românilor!
  Este cheia dezbinării noastre!
  Fiecare dintre noi are trecătoare şi minore greşeli. De orice natură ar fi ele. Orice obşte sănătoasă la cap, orice neam cu valori corecte trece peste greşeli atâta vreme cât ţelul suprem este bun: dragostea de Dumnezeu, de Neam, de Ţară.
  Povestea Ion Ioanid, în Închisoarea noastră cea de toate zilele, întâlnirea (în puşcărie) între sârbii naţionalişti şi cei titoişti. Revedeţi-o, pentru că este paradigma gândirii sănătoase.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Îmi pare rău – chiar sunt un păcătos – am mărturisit asta scris, nu pentru că l-am susținut pe KWI, ci fiindcă am făptuit, cu fapta sau gândul toate păcatele (de fapt KWI nu e pe lista aceea) – https://nascutpelistaneagra.wordpress.com/pacatele/. Și vă scriu asta cu seriozitate, nu cu umorul pe care-l mai strecor prin postări.
  Ceea ce scrieți ca să-mi combateți afirmația inițială, cu excepția a ceea ce scrieți despre Iisus Hristos, ne se susține cu nici un argument concret iar, pe Pământ, sunt necesare asemenea argumente. Despre Comunism, am aceeasi opinie – https://nascutpelistaneagra.wordpress.com/dosarul/, numai că aici, pe lumea asta, astea-s regulile. Mai sunt de acord cu faptul că Ilici & Hannah Rabinsohn, Moscu Kohn, Bodnarenco, Herta Schwamen, Luka Laszlo, Burach Tescovici, Leon Szilaghiudenko, Jakob Roitman, Rangecz József, Pantelimon Bodnarenko, Boris Grumberg, Dulbergher, Pantelei Pantiusa, Serghei Niconov, Vania Didenko, Piotr Gonciaruc, Misa Protopopov, Valerian Bucicov, Misa Petruc, Iasca Alexeev, Teodor R Chișinevschi, Ghizela Vass, Lev Oigenstein, Dimităr Colev, Ernő Neuländer, Stefan Foris, Iordan Dragan Rusev, Mogyorós Sándor, Imre Asztalos, populatiamulți alții ca aceștia dar și mulți, foarte mulți, prea mulți români sadea carepopulatia au adus și păstrat peste 40 de ani comunismul, sau puii lor au penetrat toatepopulatia mediile – partide, masonerie, regalitate cu scopul compromiterii lor și menținerii stării maladive în care au adus societatea.
  În rest, pentru afirmații de genul traficului de copii … trebuie să produceți niște dovezi lumești.
  Desigur că nemții, austriecii, francezii, …, americanii nu sunt frații noștri, chiar dacă mulți dintre ei sunt tot creștini. În lumea pamântească, fiecare își susține interesele iar, administrativ, nu patriotismul declarat sau sforăitor ni le susține ci aplicarea legislației de către conducători. Iar aceștia au fost aproape continuu psd. Contractul cu compania lemnului austriacă, presupun că știți de cine a fost semnat festiv.
  Eu cred că, dincolo de dușmănii normale, există un singur pericol major – acela din est. Este un pericol demonstrat de aproape 200 de ani, puternic demonstrat 40 de ani înainte de ’90, pericol care a diminuat suprafața țării cu 1/5 din actuala suprafață, nu mai vorbim despre nenumăratele atrocități. Cum, în această poziție geografică, nu vom putea exista niciodată solitari, actualele alianțe sunt deosebit de importante.
  Nu aveți nici un argument în favoarea faptului că T. Gh. a fost dizident. Nu numai că n-a fost, a fost parte a sistemului și folosit de acesta. Spre deosebire de dvs. eu am trăit acele vremuri, aveți o mărturie directă.
  Vă mai mărturisesc ceva. Există o grămadă de blog-uri cu nume/titulaturi extrem de patriotice sau ortodoxe – dacă vreți, vă fac o listă, ați văzut că mă pricep. Urmăresc mai multe cu atenție (și pe dvs.). Am constatat astfel că, aceste blog-uri distribuie postări Sputnik, pro psd, pro patriarhia moscovită. Unele din aceste blog-uri se declară a fi ale unor persoane din SUA. Până acum, doar dvs. nu mi-ați dat aceste semne.
  Oricum, de câte ori aud lozinci sforăitoare, patriotice, ortodoxe, creștine, îmi sună niște clopoței – imensa lor majoritate sunt doar fățarnici.
  Cu toată sinceritatea, nu doresc să intru într-o dispută cu dvs., îmi place să vă citesc, chiar dacă nu avem totdeauna aceleași opinii. De ex. acum afirm din nou și am susținut mai înainte că acest menestrel este lipsit de caracter. Asta este discuția. Nu are legătură cu talentul lui, nu are legătură cu creștinismul în general sau ortodox, nu are legătură cu textele pe care le canta. Mai degrabă, aceste texte îi demonstrează fățărnicia. Avem mulți cu sau fără talent care cantă ce vrea să audă publicul.
  Dacă nu are caracter, nu înseamnă că nu e talentat, nu înseamnă că nu e creștin. Fiecare își poartă păcatele, nu noi le judecăm. Asta nu înseamnă că nu putem observa sau comenta un caracter infect după cum, nu-l putem împiedica să folosească ce texte vrea. Dar, dacă am da dovadă de mai multă intransigență ca popor, probabil am fi avut o altă istorie, chiar în acest colț de lume.
  Vă urez noapte bună. Încercați să citiți cuvintele mele fără patimă, cu obiectivitate.

  Apreciază

 6. Beligan a avut aceeasi atitudine îndoielnică, în aceeasi perioadă.
  Actualul parlament reprezintă sub 16% din poziția electorilor din 2016. Situația s-a schimbat drastic, cei care ne reprezintă de atunci pe toți nu mai oglindesc voința publică. Ei se agată de scaune și de pensiile la care speră. De aceea sunt necesare anticipatele.
  Dacă nu agreați această idee, înseamnă că sunteti conștient de ceea ce am scris mai sus și nu doriți schimbarea politică.
  Știți, de fapt românii sunt doar de două feluri: cei ai căror bunici/străbunici așteptau americanii și aceia ai căror înaintași erau mulțumiți de venirea rușilor.

  Apreciază

 7. @Florin
  Stimate domn, mi-a luat ceva timp pentru a parcurge niscai opinii ale domniei tale expuse pe blogul personal. Nu poți emite o părere despre cineva doar după un simplu comentariu, de aceea am parcurs puțin articolele de pe blog, pentru a-mi putea face o părere. Este cât se poate de clar că d-ta ești pe un drum greșit. Am urmărit pe net și acuzațiile aduse lui Tudor Gheorghe precum și poziția lui față de acestea. D-ta dorești ,,schimbare”, dar Tudor Gheorghe (și eu la fel) nu dorește schimbare (,,Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor”). Adică
  nu ,,schimbare de dragul schimbării”. Am trăit destui ani sub comunism și cei 30 de neocomunism. Nu am făcut (și nu fac) parte NICIODATĂ dintre cei care îi așteaptă fie pe americani, fie pe ruși. Și nici moșii și strămoșii noștri nu au avut asemenea așteptări. Noi îl așteptăm pe Domnul Iisus Hristos. Suficiența, părerea de sine că d-ta deții adevărul este un păcat enorm (părerea de sine este o fiică a iubirii de sine, iubire de sine definită de vrednicul de pomenire Părinte Cleopa Ilie, drept cel mai mare păcat). Am amintit în precedentul meu comentariu de Fericitul Mărturisitor Ioan Ianolide (+5 februarie 1986) și Fericitul Mărturisitor Dumitru Uță (+5 februarie 1980). Poți afla despre ei ,,Fericiți cei prigoniți”net. Dacă noi românii ne dorim o schimbare în bine pentru neamul nostru și țara noastră, apoi această schimbare TREBUIE să înceapă cu propria noastră schimbare, după cum ne-a învățat Domnul Iisus Hristos, Maica Domnului, Sfântul Apostol Pavel și toți ceilalți Sfinți ,,care din veac au bineplăcut Domnului”, dar și înaintașii noștri , ,,deținuții politici” din temnițele comuniste din România care au devenit sfinți contemporani, din a căror experiență putem vedea ceea ce ar trebui să facem noi, cei de astăzi, pentru a nu mai REPETA greșelile pe care le-au făcut ei. De foarte mare folos sufletesc este în acest sens cartea ,,Întoarcerea la Hristos”(Document pentru o lume nouă) a Fericitului Mărturisitor Ioan Ianolide.
  Am avut imensa binecuvântare de a-i întâlni personal pe Părintele Cleopa Ilie, Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Iustin Pârvu, Părintele Ioanichie Bălan, Părintele Constantin Galeriu, Părintele Nicanor Săhlean, Părintele Teofil Părăian, veșnică le fie pomenirea, precum și alți părinți îmbunătățiți care sunt în viață. Nici unul dintre ei nu a fost de părere că am putea face ceva pentru neam și țară, fără ajutorul Bunului Dumnezeu. O adevărată schimbare politică în bine, nu va putea avea loc NICIODATĂ fără ,,Întoarcerea la Hristos”, nici în țara noastră și nici în lumea întreagă.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Doamne ajută!

  Încerc, dacă tot m-am trezit, să răspund punct cu punct…

  1. Aţi spus
  Știți, de fapt românii sunt doar de două feluri: cei ai căror bunici/străbunici așteptau americanii și aceia ai căror înaintași erau mulțumiți de venirea rușilor.
  Total greşit!
  Străbunicii şi bunicii mei au luptat împotriva Comunismului. Am unchi căzuţi pe front, trecuţi prin lagărele sovietice (sau rămaşi acolo). Bunicul a fost persecutat politic pentru că a refuzat să lupte alături de „Glorioasa Armată Sovietică” şi pentru că a avut activitate anti-comunistă. A fost persecutat şi tatăl meu. Am avut şi eu parte de lovituri din partea unora şi altora.
  Cu toate acestea nu am avut naivitatea totală de a-i aştepta pe Americani.
  Pentru că (a) străinul are interesele lui, nu pe ale tale, deci să te aştepţi să îşi pună pielea în saramură de dragul tău este cel puţin absurd. Şi pentru că (b) străinul are interesele lui, deci venit la tine în ţară ca eliberator se va purta ca ocupant (a se vedea conflictele franco-americane şi franco-britanice pe această temă în şi după Al doilea război mondial).
  Ca urmare, există şi o a treia variantă, a celor care au luptat împotriva ocupaţiei fără să creadă în mesianismul occidental.
  Există şi o a patra variantă, a celor care au luptat împotriva ocupaţiei sovietice din/pentru alte interese (ungureşti, mozaice, bulgăreşti, germane etc.).
  Ca urmare, această simplificare teribilă este o falsificare teribilă.
  Şi, trebuie să o spun, este o împărţire simplistă în alb-negru ce îmi aminteşte exact de sistemul simplificator alb-negru comunist. Dacă suntem creştini trebuie să vedem mai mult decât imaginea falsă ce împarte lumea în „tabăra noastră şi tabăra lor”!

  2. Aţi zis
  Dacă nu agreați această idee, înseamnă că sunteti conștient de ceea ce am scris mai sus și nu doriți schimbarea politică.”
  Total fals.
  Mergeţi pe ideea deţinerii adevărului absolut în politică, mai precis în privinţa vieţii politice româneşti în 2020.
  Cu toată dragostea vă spun că adevărul este, totuşi, altul.
  Toate partidele parlamentare sunt comuniste. De o nuanţă sau alta. P.S.D., P.N.L., U.S.R., P.M.P., A.L.D.E. etc. sunt astăzi doar ramuri ale F.S.N. În care mai răsar unele voci raţionale – precum Daniel Gheorghe sau Matei Dobrovie -, dar care sunt, până la urmă, dominate de celulele feseniste. Sau comunist-securiste.
  În lipsa unei alternative reale – de pildă, un partid conservator puternic, parlamentar – alegerile anticipate sunt altă farsă. Avem de ales între Ana Pauker, Teohari Georgescu, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Constantin Pârvulescu, Horthy şi Nicolae Ceauşescu. Şi ni se spune ce bine va merge României şi ce schimbare uriaşă este dacă în loc de Ana Pauker, Ceauşescu şi Horthy o să fie la putere Gheorghe Gheorghiu-Dej, Constantin Pârvulescu şi Horthy (ăsta, cumva, e la putere şi când e în opoziţie!).

  3. Aţi zis
  Ceea ce scrieți ca să-mi combateți afirmația inițială, cu excepția a ceea ce scrieți despre Iisus Hristos, ne se susține cu nici un argument concret
  Afirmaţia ar fi hazlie dacă nu ar fi tragică.
  Principiul „Dacă eu nu ştiu ceva, nu există!” este iraţional.
  Dacă dvs. nu ştiţi că există ceva şi cineva spune că există răspunsul logic este să vă întrebaţi sincer dacă există sau nu. Şi să căutaţi.
  Aţi căutat dosarele de adopţie menţionate în presă încă pe vremea în care KWI era primar de Sibiu? Eu da. Şi am văzut că ceea ce spune ancheta jurnalistică se confirmă scriptic. De la veniturile nejustificate ale familiei I. până la adopţia de către o familie (a) străină, (b) cu copii, cu (c) o stare materială neclară, a (d) patru copii români în (e) câteva luni de zile. Asta în condiţiile în care o familie (a’) românească, (b’) fără copii, cu (c’) o stare materială foarte bună, adoptă (d’) un copil doar după (e’) doi ani de zile. Întâmplător, în anii în care KWI se ocupa de intermedierea adopţiilor, am făcut printre altele şi voluntariat în orfelinate. Pentru mine situaţia este clară. A, şi, apropo de argumente, un link ce nu este al meu! Vedeţi că aveţi acolo numere de dosare şi de sentinţă, puteţi verifica online. Şi, dacă vreţi, puteţi merge să vorbiţi cu martorii. Care, de decenii, declară iar şi iar acelaşi lucru.
  Asta vă răspunde şi la afirmaţii de felul „pentru afirmații de genul traficului de copii … trebuie să produceți niște dovezi lumești„. Dincolo de faptul că nu trebuie să produc eu dovezile, pot fi produse de oricine, esenţial este faptul că dovezile există. Apropo, ştiţi că şi Canada a inclus copiii respectivi în lista de copii traficaţi? Verificaţi.

  Dincolo de acest aspect, faptul că familia I. a obţinut cel puţin o parte dintre locuinţe ilegal, mai exact infracţional (nu contravenţional), este dovedit prin sentinţele rămase definitive. Care sunt, iarăşi, fapte. Ce-i drept, sentinţele s-au dat „pe civil”, cei care au căutat să-şi facă dreptate nefolosind, din păcate, şi linia penală. Iar procuratura, miraculos, nu s-a sesizat nici după ce au apărut hotărârile definitive ce atestă falsul în acte, uzul de fals şi altele asemenea. Altfel spus, faţă de plagiatul lui Ponta avem infracţiunile lui Iohanis. De ce aş alege pe unul în favoarea celuilalt? Amândoi sunt exponenţii aceleiaşi clase politice, cu aceleaşi (non-)valori morale.

  4. Aţi zis
  Desigur că nemții, austriecii, francezii, …, americanii nu sunt frații noștri, chiar dacă mulți dintre ei sunt tot creștini.
  Austriecii şi nemţii sunt ceva mai creştini decât musulmanii, dar nu cu mult. Istoria dovedeşte care şi câtă este creştinătatea lor în masacrele săvârşite de-a lungul istoriei. De la albigenzi la românii ortodocşi din Moravia, Crişana, Banat sau Transilvania sunt puzderie de tragice exemple. Francezii sunt atei, ca naţiune, doar o minoritate ţine de religiile (sociologic numite) creştine. Doar dacă nu-i socotim pe imigranţii musulmani ca francezi, că atunci avem o linie religioasă mai puternică… dar anti-creştină. Americanii par, în sfârşit, să se trezească. Mă rog să fie o trezire adevărată! Mă rog să înceteze persecutarea creştinilor în S.U.A. şi încrederea pusă în Trump să aducă roadele visate.

  5. Aţi spus
  Contractul cu compania lemnului austriacă, presupun că știți de cine a fost semnat festiv
  Da, dar ştiu şi cine îl păstrează în vigoare şi activ, deşi putea fi anulat.
  Să vă spun un banc: Am conceput un proiect de lege pentru stoparea exportului de masă lemnoasă din România până la refacerea pădurilor româneşti, cu ocrotirea comunităţilor dependente de exploatarea lemnului şi dezvoltarea comunităţilor locale; proiect însoţit de motivaţii juridice conforme Tratatului de la Lisabona şi altor prevederi şi tratate europene. A fost revizuit de câţiva avocaţi foarte buni. A fost trimis către Guvernul Ciolos. A fost trimis şi către alte partide „de opoziţie”, unele ajunse între timp la putere. Nicio preocupare. P.N.L. a dat „noaptea ca hoţii!” (citez un parlamentar U.S.R.!) o tonă de ordonanţe. Dar nu una care să oprească exportul de masă lemnoasă. Toţi sunt hoţi!

  6. Aţi spus
  [XYZ…] sau puii lor au penetrat toate mediile – partide, masonerie, regalitate cu scopul compromiterii lor și menținerii stării maladive în care au adus societatea
  Sunt 100% de acord cu dvs.!
  De aceea a ne pune iluzia în mediile penetrate este ilogic!
  Avem nevoie de altceva. Şi fără acest „altceva” nu va exista schimbare reală.

  7. Aţi afirmat
  Eu cred că, dincolo de dușmănii normale, există un singur pericol major – acela din est.
  Românii din Moravia, care alcătuiau la începutul secolului al XVII-lea majoritatea provinciei, au fost masacraţi de Austrieci. Vestici.
  Românii din provincia Europa (partea europeană a Turciei de astăzi) au fost masacraţi de Turcii Otomani. Alţi estici decât cei despre care vorbiţi.
  Românii din Panonia, Crişana, Banat, Transilvania etc. au suferit genocidul etnic şi religios din partea Ungurilor şi Austriecilor.
  Ocupaţia germană în Oltenia şi Muntenia anilor 1916-1918 a demonstrat o bestialitate egală cu cea a ocupaţiei sovietice de mai târziu. Este un fapt arhidovedit (citiţi 707 zile sub cultura pumnului german de Virgiliu N. Drăghiceanu, dacă nu credeţi). Dar trecut sub tăcere pentru că suntem sub noul Reich.
  Vaticanul are o veche şi puternică agendă anti-românească. Atunci când îi convine, recunoaşte că suntem Romani, atunci când îi convine, ne declară Daci sau Traci sau chiar migratori… Cine cunoaşte textele revistelor catolice de limbă maghiară de-a lungul vremii ştie despre ce vorbesc.
  Paradoxal, primejdia rusească a fost creată – ca şi cea sovietică – tot de Occident (Petru „cel Mare” este creaţia masono-protestantismului vestic). Nu spun asta ca să scuz Rusia pentru genocidurile săvârşite de-a lungul secolelor, Doamne fereşte! Ci ca să subliniez că lucrurile nu sunt unilaterale!
  Adevărul este că istoria ţărilor şi popoarelor lumii este istoria unui război al tuturor împotriva tuturor. Dacă eşti puternic, ai demnitate, ai tărie, vei căpăta aliaţi (denumiţi, diplomatic, „prieteni”). Dacă nu, eşti ciuca bătăii. Asta este lumea supusă deşertăciunii. Şi toate statele joacă acest joc… sau sunt colonii.

  8. Urmăriţi videoclipul de aici. Mai departe, dacă vă interesează sincer, puteţi căuta. Mai există încă CNSAS, Guvernul P.N.L. nu a apucat să-l desfiinţeze (de ce oare a încercat?).

  9. Aţi spus
  „Spre deosebire de dvs. eu am trăit acele vremuri, aveți o mărturie directă.”
  Întâmplător, am trăit acele vremuri. Şi am şi alte mărturii directe, de la foştii deţinuţi politic, precum Traian Popescu, Ionel Zeană, Demostene Andronescu, Sofian Boghiu, Visarion Iugulescu, Iustin Pârvu, Arsenie Papacioc, Gheorghe Calciu-Dumitreasa etc., etc. Şi dacă mărturia dvs. nu se potriveşte cu ceea ce am trăit eu şi au trăit alţii, vă rog să înţelegeţi că am nu doar dreptul, ci chiar obligaţia creştină să o pun la îndoială. Scris este toate să le încercaţi, ţineţi ce este bine.

  10. Vă previn că nu tot ce fac Ruşii este rău. Fraţii Karamazov, de pildă, este super tare, ca să zic aşa. Turgheniev are o serie de scrieri minunate. Esenin a scris poezii frumoase. Şi, în aceeaşi linie, se întâmplă ca Patriarhia Rusă să aibă şi dreptate. A avut dreptate să nu meargă la Sinodul din Creta, are dreptate în privinţa invalidităţii intervenţiei Fanarului în Ucraina. Aici este şi o poantă pe care încrâncenarea o ratează: aceeaşi dreptate a Patriarhiei Moscovei face ca prezenţa ei în Moldova, de pildă, să fie total necanonică.
  Aici ajungem la o problemă esenţială: istoria popoarelor şi ţărilor este un război al tuturor împotriva tuturor.
  În război, încrâncenarea poate foarte uşor să ducă la ratarea unor momente esenţiale pentru victorie; şi, astfel, la înfrângere.
  Iisus Christos a muri şi a înviat nu doar pentru Români, Americani sau Evrei, ci şi pentru Unguri, Ruşi sau Turci. Chiar dacă Rusia şi Turcia au fost şi sunt ţări duşmane, abordarea relaţiilor cu ele trebuie să se facă fără încrâncenare, cu demnitate, urmărindu-se interesul naţional. Inclusiv pentru milioanele de Români din Rusia, pentru cei peste o sută de mii de Români din Turcia.
  Discernământ!
  Şi totul porneşte de la înţelegerea faptului că pentru un Român interesul Neamului Românesc primează faţă de orice alt interes (desigur, în hotarele Legii lui Dumnezeu!).
  Străinii sunt străini.

  11. Aţi zis
  acum afirm din nou și am susținut mai înainte că acest menestrel este lipsit de caracter. Asta este discuția. Nu are legătură cu talentul lui, nu are legătură cu creștinismul în general sau ortodox, nu are legătură cu textele pe care le canta
  Aţi zis şi m-am cutremurat de groază! Pentru dvs.! Ca preot, nu izbutesc să nu mă raportez la interlocutori ca la nişte fii duhovniceşti, ca la nişte oameni care se zbat în lupta dintre om şi diavol, în războiul pentru mântuirea sufletelor.
  A judeca şi a osândi pe cineva este direct legat de valorile creştine pe care Dumnezeu ni le-a descoperit.
  Vorbeaţi mai sus de nevoie de a produce „dovezi lumeşti”, dar dvs. nu aveţi acest lucru în vedere. Vă aruncaţi în osândirea şi judecarea unui om cu o hotărâre şi o lipsă de criterii (aka discernământ) care mă îngrozeşte. Pentru dvs. Dacă dvs. îl osândiţi pe nedrept pe Tudor Gheorghe el are doar de câştigat. Mântuitorul a spus că ocările şi nedreptăţile răbdate ne ridică sus, sus de tot. Dar, să fim cu băgare de seamă, autorii lor plătesc pentru ele!
  Dvs. pretindeţi că judecata pe care o faceţi nu are legătură cu ceea ce crează artistic Tudor Gheorghe. Vă rog să mă scuzaţi, dar este din punct de vedere logică o aberaţie totală! De vreme ce Tudor Gheorghe este artist, este receptat la nivel naţional în primul rând ca artist, primul criteriu este, logic, opera. Invincibile argumentum, judecata Bisericii asupra stării de sfânt sau osândit a unui răposat se face pe criteriile viaţa, opera, doctrina. Niciuna nu este eliminată. Dvs. pretindeţi să eliminaţi elementul definitoriu al vieţii lui Tudor Gheorghe şi să-l judecaţi în temeiul a ceea ce rămâne. Doar că ceea ce rămâne este irelevant în lipsa întregului, mai ales că este aproape în totalitate extra-contextual. Or opera lui Tudor Gheorghe este una mărturisitor românească, anti-comunistă, anti-globalistă. Trei virtuţi esenţiale. Dacă amintim şi de Lumină lină, a lui Ioan Alexandru, genial pusă pe muzică de Tudor Gheorghe, avem şi o mărturie creştină puternică. Aceasta este opera. Viaţa? Viaţa este de fiu de deţinut politic, persecutat în ciuda talentului inclusiv de Ceauşeşti (care l-ar fi acceptat ca oltean, dar îl urau ca fiu de dizident şi ca om cu gândire independentă, neconformă doctrinei de partid [vă amintiţi ce gravă este aceasta?]). După 1989 putea să plece în străinătate şi să trăiască bine acolo. Există o piaţă uriaşă etno, iar Gheorghe Zamfir a dus-o foarte bine pe această linie. A rămas. Şi în timp ce tone de artişti se irosesc în comedii vulgare, comunistoide, în filme „corecte politic” şi alte vărsături neo-sovietice, el a păstrat linia frumosului curat, românesc, plin de critică la adresa otrăvii politice.
  Câtă vreme critica lui a fost sub guvernări P.S.D., a fost acceptat şi de neo-comuniştii globalişti care jinduiau la ciolan. După ce a păstrat critica – extrem de îndreptăţită – sub alţii, a fost atacat. Asta dovedeşte lipsa de caracter a denigratorilor, nu a lui Tudor Gheorghe.
  Greşeala de a-l sprijini pe Ponta, naivitatea gestului, a fost recunoscută şi asumată de om. Dar, bineînţeles, presa de (extremă) stânga bagă sub preş acest fapt şi îi dă în cap la orice critică faţă de abuzurile politice continuate „sub ei”. Iarăşi, lipsa de caracter este aici nu a cel care a greşit şi şi-a recunoscut greşeala, ci la cei care îl damnează pentru o greşeală.
  Situaţia îmi aminteşte de o întâlnire la o bancă, unde eram pentru un cont al parohiei ce musai trebuia să existe. Nu aveam experienţă, aşa că am tot discutat cu operatoarea. Un oarecare client mare, care stătea alături cu laptopul deschis, vorbea nu ştiu ce chestii financiare cu altă operatoare (care îi tot zicea „D-le director”). Şi, deodată, se bagă în seamă! Şi începe să îmi zică ce crede el că este Biserica, ce ar trebui să fie, câtă corupţie este etc. Lături comuniste tipice. Îl ascult şi, când în sfârşit face o pauză, îl întreb: „Pe ce temei vorbiţi de rău Biserica şi pretindeţi că aţi ştii mai bine ce trebuie să facă, atâta vreme cât sunteţi stăpânit de pornografie? Câţi giga de pornografie aveţi pe laptop?„. Omul se holbează îngrozit şi, reflex, închide laptopul. „Da’ de unde ştiţi ce am eu pe laptop?” mă întreabă, încă îngrozit, dar şi stânjenit că se dăduse de gol prin reacţie. „Asta contează? Sau că trebuie să vă curăţiţi moral înainte să daţi lecţii de moralitate?„. S-a ridicat şi a plecat, fără să mai spună ceva. Cam la fel este şi cu aceşti deontologi mari apărători ai moralităţi, grabnici să osândească pe oricine sub orice pretext… pentru că aşa câştigă mai bine.

  12. Aţi zis
  Cu toată sinceritatea, nu doresc să intru într-o dispută cu dvs., îmi place să vă citesc, chiar dacă nu avem totdeauna aceleași opinii.”
  😀 😀
  Păi asta aţi făcut de la primul comentariu! Aţi intrat în dispută cu mine! 😀
  Dar nu-i bai! Nu-i bai! Câtă vreme disputăm civilizat, este bine! Fraţii care nu dispută înseamnă că nu-şi vorbesc!
  Deci, luaţi ceea ce am spus cum grano salis, vorba Străbunilor. Şi cu Dumnezeu înainte!
  Nu ştiu dacă o să mai am putere să discut, dacă o să vreţi să duceţi mai departe dialogul. Dacă nu răspund, să mă înţelegeţi, vă rog, sunt cam bolnav şi îmi este greu chiar şi să scriu aceste comentarii. Dar, dincolo de toate, vă asigur de cele mai bune gânduri şi vă păstrez în rugăciuni!

  Apreciază

 9. De ce este nevoie de anticipate? Ce s-a schimbat fundamental in societate sau parlament? Regula jocului este ca la o anumita perioada de timp sa se reimprospateze structura legislativului in functie de optiunile populare, adica la 4 ani. Nu mai avem rabdare sa facem schimbarea la 4 ani? S-o facem in fiecare an… sa ajunga toti la impartirea ciolanului… Din pacate nu vad nimic din spiritul acelor liberali care au facut Romania Mare iar stanga este timorata de tarele comunismului. Alte curente politice sunt doar pozitionari mai mult sau mai putin asumate raportate la cele doua idei politice majore antagoniste, adica mai la stanga sau mai la dreapta de un presupus centru.Cine ce mai reprezinta cu adevarat in parlament? Pentru asta trebuie sa se stie concret care mai sunt clasele sociale, structura reala a societatii. Ma indoiesc ca partidele au idee (in afara de cei care au pus bazele formatiunilor) depre ce este vorba in partidul lor, pentru cine au intrat in lupta de idei, pentru cine fac legi (cu carul). De aici confuzia din capul unora care tot migreaza intre partide ca cetateanul turmentat, de aceea vor alegeri anticipate pentru a determina cetatenii sa le binecuvanteze noua orintare politica prin vot, daca s-ar putea, votul sa fie exprimat de fiecare data cand politicienii s-au plictisit de partidul X si vor in partidul Y. Dar daca ei nu pricep ce se intampla cu ei, cum pot explica electoratului (care aude doar lozinci) ? Si iata ca ajungem la defectiunea nr. a societatii noastre: Educatia. Atentie! Educatia nu inseamna numai Invatamant, inseamna si educatia primita in familie precum si multe alte componente cu caracter formativ-educativ ale societatii (religie, arta, simboluri, etc). Avem novoie de minti limpezi care pot face diferenta intre forma si fond si o pot explica si celorlalti pentru ca (este trend mondial) nivelul de confuzie indusa maselor este la nivel de evidenta si este greu de suportat de cei care pot face deosebirea intre institutii in sine si oamenii care o slujesc, intre ceea ce razbate din Invaturile Sfinte si aplicarea lor in viata de zi ci zi, intre teorie si parctica, intre vorbe si fapte…

  Apreciază

 10. @Florin
  ,,Eu cred că, dincolo de dușmănii normale, există un singur pericol major – acela din est. Este un pericol demonstrat de aproape 200 de ani, puternic demonstrat 40 de ani înainte de ’90, pericol care a diminuat suprafața țării cu 1/5 din actuala suprafață, nu mai vorbim despre nenumăratele atrocități. Cum, în această poziție geografică, nu vom putea exista niciodată solitari, actualele alianțe sunt deosebit de importante.”

  ,,Singurul pericol major” nu este acela din est, din vest, din nord sau din sud. Nu ! Singurul pericol major este acela din noi înșine, lipsa SINCERITĂȚII CU NOI ÎNȘINE. În predica de acum nouă ani, părintele (ne-)a explicat de ce suntem în starea asta ca oameni, ca neam și ca popor român.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/un-cuvant-duhovnicesc-cu-putere-al-parintelui-mihai-aldea-trebuie-sa-lasam-deschise-portile-pocaintei-pentru-oricine-si-sa-fim-sinceri-cu-noi-insine/comment-page-2/#comment-205008

  Apreciază

 11. Îmi cer scuze pentru întârziere. Mi-ați scris un răspuns detaliat și intenționam să vă răspund pe larg seara, apoi n-am mai găsit conversația.
  În sfârșit, probabil că nu-mi era dat să vă răspund fiindcă, desigur, nu am aceeasi opinie. Pe vremea „patriotului” ceașcă, era un număr foarte mic de persoane care puteau fi „în direct”, persoane de cea mai mare încredere. T.G. avea această permisiune. Iată că, după 30 de ani, confirmă încrederea. Sunt mai în vârstă decât dvs. și am trăit din plin acele vremuri. Unul din defectele românilor este faptul că nu sunt suficient de tranșanți. Din cauza asta, în România zilelor noastre, sunt romani care vorbesc ungurește și unguri care nu știu românește. Din aceeasi cauză, ne trezim cu unii care aduc osanale unui criminal ca ceașcă. Același motiv pentru existența unui fost de trei ori președinte și unui fost prim ministru dintr-o naționalitate conlocuitoare.
  Vă rog să mă iertați părinte, nu eram sigur că sunteti preot și nu m-am informat. Îmi puteți spune unde slujiți?
  Regret că sunteti bolnav, vă urez sincer însănătoșire grabnică.

  Apreciază

 12. Doamne ajută!
  Îmi îngăduiţi să spun că nu apăreau la televizor numai persoane de toată încrederea? Dan Andrei Aldea este un exemplu. Sunt artişti care au străbătut prin talent. Până au fost înăbuşiţi, au fugit ori a căzut dictatorul.
  Îmi amintesc de prima dată când am auzit o melodie a lui Tudor Gheorghe. I-am întrebat pe părinţi cine este, că nu l-am mai auzit. Mi-au spus „Tudor Gheorghe, dar e interzis. Sunt doar două melodii de-ale lui care sunt permise.” Şi, într-adevăr, ani de zile, atunci când se întâmpla, rar, să i se dea melodiile, erau cele două. Probabil le ştiţi. Sincer, nu pot înţelege încrâncenarea asta împotriva lui. Nu a cântat ode, nu a fost favorizat de sistem, a fost un artist care şi-a urmărit vocaţia, onest, cu un talent uriaş. De la Sergiu Nicolaescu la Tismăneanu şi Caramitru sunt o grămadă de oameni care au luat parte la osanale şi altele asemenea, au fost beneficiarii sistemului şi, „culmea”, au fost şi după. Vă spun cu mâna pe inimă că urmăriţi o ţintă falsă, o ţintă zugrăvită de NeoComunişti (gen Andrei Caramitru, Tismăneanu, Baconski etc.). Dacă vreţi să înţelegeţi, bine. Dacă nu, mi-am ascultat conştiinţa şi am spus ce era de spus.
  Nu este problemă că nu ştiaţi că sunt preot. Nu mă formalizez. Respectul se vede şi când tutuim, dacă există. Zicem „Tatăl nostru care eşti în Ceruri”, nu „Tatăl nostru care sunteţi în Ceruri”…
  Normal, aş sluji la Mânăstirea Paltin Petru Vodă, însă deja este lungă vreme de când sunt bolnav şi slujesc foarte rar. Să vedem dacă tratamentul nou, început săptămâna trecută, va îndrepta lucrurile. Mulţumesc pentru urări şi Măicuţa Domnului să vă dăruiască toate cele bune!

  Apreciază

 13. Sărut mâna părinte !!! Multmilostivul Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale tuturor Sfinților să vă dăruiască din plin harul și binecuvântarea Lui, să vă întărească în neputințele cauzate de boală și să vă
  dăruiască însănătoșire grabnică !!! Iertați-mă pentru că am trimis acest mesaj cu întârziere, gândind că este de ajuns să vă pomenesc în nevrednicele mele rugăciuni, dar poate că uneori aceste gânduri de bine trebuie așternute și în scris, mai ales în aceste vremuri de grele încercări pentru noi toți, dar mai ales pentru preoții Bisericii !!!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s