Un articol bun pentru care autorul riscă

Vă invit să citiţi un articol bun despre coronavirus. Un articol pentru care autorul riscă multe, atât din partea autorităţilor isterice cât şi din partea maselor isterice. De altfel comentariile împotriva articolului mustesc de ură isterică. Autorii comentariilor fiind convinşi de dragostea politicienilor pentru cetăţeni, deci de corectitudinea raportărilor politice, măsurilor politice etc.
Una dintre numeroasele imbecilităţi din aceste comentarii: „pentru gripă există vaccin, pentru coronavirus nu„. Bietul dătător de lecţii habar nu are că „gripă” este denumirea românească pentru o serie de infecţii cu OrthomyxoviridaeCoronaviridae etc. Nu este ca în alte ţări, în care se face deosebire, de pidă, între influenza şi alte infecţii respiratorii similare (deşi există şi acolo termenul comun de flu). Ca urmare, nu există vaccin pentru gripă! Există vaccinuri zis „anti-gripale” care acţionează împotriva unui număr redus de tulpini virale. Vaxigrip, de pildă, acţionează împotriva a trei tulpini. Există însă, în exploziile de gripă de primăvară şi toamnă, între o sută şi două sute de tulpini. Din care, într-adevăr, unele sunt mai frecvente. Şi împotriva cărora se fac vaccinuri. Dar un vaccin real „anti-gripal”, care să imunizeze împotriva tuturor agenţilor patogeni care produc gripa, nu există. Însă mitul funcţionează. Între timp, unii fac miliarde şi alţii îşi cheltuie economiile ca să supravieţuiască până vor politicienii să spună că a trecut epidemia. Doar că până acum, în România, s-au îmbolnăvit de COVID-19 un număr de cca. 28 de persoane şi au murit de gripă „comună” 50 de persoane… Iată articolul:

http://www.contributors.ro/editorial/qed-tampirea-in-masa-e-virala-unde-ne-sunt-martirii-opiniei-publice/

 

Magazin DSV                                                                                                        The Way to Vozia…

Îndem la luptă

2 gânduri despre “Un articol bun pentru care autorul riscă

 1. Oamenii cred doar ce vor sa creada si nu poti aduce nici-un argument care sa-i convinga de ce nu vor!
  Intr-o discutie cu cineva am incercat (fara succes) sa argumentez ca ceva e putred cu virusul asta:
  „Aura ai cunostinte despre virusi si tratamentul lor? Dar chiar daca nu ai: ori nu ni se spune adevarul si de fapt se moare pe capete iar atunci masurile luate sunt apa de ploaie ori gripa este una obisnuita ca in fiecare an (statisticile asta spun) si atunci toate aceste masuri sunt exagerate ca doar nu crezi ca i-a apucat iubirea de supusi care oricum sunt prea multi?
  In ambele cazuri inseamna ca exista un interes ascuns!Q.E.D.

  Apreciat de 2 persoane

 2. E BAI MARE… CU EPISCOPUL DE LA BAIA MARE! „NU SE POATE SĂ NU FACEM SFÂNTA LITURGHIE DUMINICA. NICI COMUNIȘTII NU AU INTERZIS AȘA CEVA”. Prefectul de MARAMURES a dat inapoi de la decizia abuziva si aberanta de a INTERZICE total slujbele in biserica. Cuvântul puternic de întărire al PS IUSTIN: „În vremuri de molimă și boli, BISERICA NU POATE INTRA ÎN CARANTINĂ, iar HRISTOS NU POATE FI ÎNCHIS ÎNTRE ZIDURI”
  12-03-2020Sublinieri

  ActiveNews:
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis: Slujbele religioase vor fi SUSPENDATE până pe 31 martie
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis ca până la data de 31 martie, slujbele religioase pentru toate cultele religioase să fie suspendate în zilele de sâmbătă și duminică.

  Lăcașele cult vor rămâne deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase, se precizează în comunicatul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

  „În Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgență am hotărât să sistăm tot ce înseamnă serviciu religios, indiferent de cult în zilele de sâmbătă și duminică până în data de 31 a lunii. A fost o decizie grea, dar necesară, pentru că riscul era foarte mare în contextul actual al răspândirii virusului. Fac un apel la întelegere și la solidaritate din partea conjudețenilor noștri”, a declarat prefectul Silviu Ungur.

  DIRECT MM:
  “Biserica este spital de vindecare, nu mijloc de infestare”, a precizat Episcopul Iustin la Biserica “Sfântul Ilie” din Baia Mare
  Miercuri, 11 martie, de la ora 16.00, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat, în Parohia „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Baia Mare, Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfinţite, în fruntea unui sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile au fost date de un grup de studenţi de la Domeniul Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” al Centrului Universitar Nord Baia Mare.

  „Aceasta ar trebui să facă păstorii Bisericii şi acum, în condiţiile apariţiei molimei coronavirusului, să îndemne poporul la post şi rugăciune. A interzice slujbele sâmbăta şi duminica este o mare eroare. Autorităţile civile nu au dreptul să facă acest lucru, pentru că nici nu ştiu ce fac. Nu poţi închide bisericile ca să nu se facă slujbe. Hristos trebuie să se jertfească pe Sfântul Altar. Aceasta nu înseamnă că nu trebuie să avem în vedere igiena personală, respectarea regulilor de igienă, după cum sunt şi indicaţiile Patriarhiei Române, pentru ca să nu îmbolnăvim pe ceilalţi. Să avem în vedere că dacă suntem răciţi şi bolnavi să rămânem acasă. Asta nu înseamnă că trebuie să interzicem slujbele. E bai când interzici slujbele.

  Noi avem practica slujirii afară. Recomandăm şi noi acest lucru, în exteriorul bisericii, dar Sfânta Liturghie trebuie făcută. Acum începe să fie cald şi Sfintele Liturghii se pot ţine afară. Biserica este spital de vindecare, nu mijloc de infestare. Haideţi să postim şi să ne rugăm, că suntem în Postul Mare! Sigur că respectăm regulile generale, dar haideţi să ne tratăm duhovniceşte, să ne curăţim de viruşii interiori, de păcate. Aceasta este boala lumii în care trăim. Sutem bolnavi de păcate. Sufletul este bolnav de păcate. Ne vom ruga afară şi toată România se va transforma într-o biserică. Românii sunt oameni credincioşi şi nu pot trăi fără Sfânta Liturghie. Nu se poate să nu facem Sfânta Liturghie duminica. Nici comuniştii nu au interzis aşa ceva” a precizat PS Iustin în cuvântul de învățătură.

  Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului
  COMUNICAT DE PRESĂ
  Îndemn părintesc la vreme de încercare
  ​Având în vedere amploarea pe care a luat-o răspândirea pandemiei de coronavirus în lume și că în țara noastră riscul este la fel de mare, iar răspândirea acestui virus este extrem de rapidă și periculoasă, îndemnăm preoții, monahii și credincioșii să respecte cu strictețe măsurile luate și recomandările făcute de autoritățile guvernamentale, în drept, atât din punct de vedere medical cât și igienico-sanitar, precum și îndrumările către parohii și mănăstiri transmise de Patriarhia Română. Toate acestea sunt la dispoziție, deoarece au fost publicate pe rețelele de socializare și trebuiesc doar listate și afișate la vedere în preajma unităților de cult, spre a fi citite, cunoscute și aplicate corect în spiritul și litera lor.

  ​Ținând cont, pe de-o parte, că măsurile luate în întreaga țară sunt cele care limitează numărul de persoane ce pot participa în spații închise (deci și în biserici) la 100, iar pe de altă parte că Biserica este chemată în aceste vremuri de boală și suferință să înmulțească rugăciunile și să sporească postul și fapta bună creștină, îndemnăm slujitorii Sfintelor Altare ca la Sfânta Liturghie, la Ectenia întreită, și la toate Slujbele care se vor săvârși în această perioadă la parohii și mănăstiri să fie citită rugăciunea pe care Patriarhia Română a trimis-o în teritoriu cu această îndrumare, nutrind credința neîmpuținată și nădejdea statornică că Dumnezeul milei și al îndurărilor ne va izbăvi și de această încercare prin care trece omenirea.

  ​În vremuri de molime și boli, Biserica nu poate intra în carantină, iar Hristos nu trebuie închis între ziduri, El este Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și vrea, și trebuie să fie cu noi spre a ne aduce liniște, pace și grabnică izbăvire din toată strâmtorarea, precum și alinare și vindecare.

  ​Pentru a fi în acord cu măsurile luate și recomandările făcute de autorități, dar și pentru ca Biserica să-și îndeplinească misiunea ei de Mamă rugătoare pentru fiii săi, slujbele de la parohii și mănăstiri vor fi săvârșite de către preoți și monahi în interiorul spațiului de cult cu participarea unui număr de sub 100 de persoane, iar în aer liber pe altarele de vară sau în pridvoarele bisericii cu o participare mai numeroasă.

  ​De asemenea, facem un apel părintesc către frații și surorile noastre veniți în această perioadă acasă din străinătate, să răspundă neîntârziat și cu sinceritate solicitărilor autorităților medicale și administrative locale sau județene de a-și anunța reîntoarcerea acasă și a respecta toate măsurile impuse în această perioadă, pentru a nu-și expune, pe de-o parte, familiile, iar pe de altă parte, comunitatea în care au revenit, riscului îmbolnăvirii.

  Cei care au măsuri de carantină sau izolare impuse de autorități și toți cei ce se găsesc în situații asemănătoare, pot urmări Sfânta Liturghie pe Televiziunea Patriarhiei Române, Trinitas TV, pot să asculte Radio Trinitas, precum și pe transimisiile online de la Catedrala noastră Episcopală.

  În urma discuțiilor purtate cu Prefectul Județului Maramureș și reprezentații Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, a fost revizuită și clarificată hotărârea luată în acest sens, punându-se în acord cu hotărârea luată la nivel național.

  ​Biserica Ortodoxă Română, ca o instituție venerabilă și responsabilă, ce a trecut împreună cu poporul român credincios prin multe situații limită și a știut să gestioneze cu înțelepciune și să-și îndeplinească misiunea ei în sânul poporului credincios rămâne aceeași, alături în toate încercările prin care trece acesta.

  ​Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, în colaborare cu instituțiile implicate, a convenit, dacă va fi nevoie, să pună la dispoziție în unele mănăstiri și locații proprii spații pentru găzduirea celor în carantină.

  ​De asemenea, preoții din zonele unde se află persoane carantinate, în colaborare cu autoritățile medicale, vor oferii asistență religioasă la cerere și în caz de nevoie.

  ​Rugând pe Dumnezeu, Doctorul sufletelor și al trupurilor, pe Maica Domnului și pe toți sfinții să ne izbăvească de molime și boli și de această îngrijorare și nemaitrăită primejdie în care se află lumea din cauza acestei pandemii de coronavirus;

  ​Vă îndemnăm încă o dată să respectați toate măsurile pe care autoritățile le-au impus, să stați de veghe prin Consiliile parohiale și prin voluntarii parohiilor ca acestea să fie aplicate spre binele tuturor.

  ​De asemenea, vă îndrumăm să sporiți rugăciunea și postul, deoarece aceste încercări vin asupra noastră și din cauza înmulțirii păcatelor pe pământ și a lipsei de credință și de pocăință în fața lui Dumnezeu.

  ​Să facem din România creștină o Sfântă și Mare Biserică, rugându-ne în locașurile de cult și în afara lor, în familie și la locul de muncă, pentru ca Dumnezeu să abată de la noi primejdia ce ne-a cuprins și toată boala aducătoare de moarte, spre a ne putea pregăti în liniște și pace de Praznicul cel Sfânt al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

  ​Dumnezeu să ocrotească lumea!

  ​Dumnezeu să ocrotească România!

  ​Dumnezeu să ocrotească Poporul Român!

  Baia Mare,
  12 martie 2020

  † IUSTIN
  Episcopul Maramureșului și Sătmarului

  ,,Bogdan
  12-03-2020 19:36
  Biserica nu are de ce să intre în mod forțat în carantină, pentru că este în carantină, de vreo zece zile, de bunăvoie. Termenul de carantină (<40 – de zile) a apărut în urma Marii Ciume de la mijlocul veacului al XIV-lea, care a fost declanșată tot ca urmare a conflictelor economice dintre Occident și Orient. Proaspeții capitaliști și comercianți din cetățile maritime italiene au intrat în conflict cu tătarii-mongoli pentru profitul marilor rute comerciale asiatice, care ajungeau tot în China (și în India, dar de la celălalt comptuar, de pe litoralul sudic al Mării Negre, de la Trapezunt). Tătarii au asediat atunci cea mai importantă colonie comercială genoveză din nordul Mării Negre (Caffa). Venețienii s-au aliat cu adversarii lor tradiționali genovezi și împreună au rezistat cu succes asediului. Atunci tătarii, în tabăra cărora izbucnise epidemia de ciumă, au încercat să îngenunchieze apărarea, catapultând cadavre contaminate în cetate. Apărătorii au reușit să izoleze orice focar de infecție, dar corăbiile care veneau cu ajutoare din Europa au luat la întoarcere germenii fatali, provocând cea mai mare catastrofă demografică, economică șamd din Evul Mediu; a pierit o treime din populația continentului. În ceea ce ne privește pe noi, exact în acei ani a luat ființă și s-a dezvoltat viguros Moldova, iar Țara Românească și-a consolidat autonomia politică și bisericească. Așadar carantina a fost și este un post de nevoie de 40 de zile (acesta era, cu aproximație, intervalul de timp dintre infectare și deces, în cazul ciumei, socotit suficient pentru izolarea echipajelor de pe corăbiile care reveneau pe continent) pentru cei care au abandonat postul de 40 de zile, de bunăvoie, împreună cu tot modul de viață autentic creștin, și și-au orientat tot interesul și toată activitatea către cele ale lumii acesteia, dorind doar să facă profit material. În acele vremuri cumplite de la mijlocul secolului al XIV-lea, pandemia nu a avut urmări semnificative în țările române, deși acestea s-au dezvoltat atunci în apropierea „focarului”, chiar de-a lungul sau în relație cu importante drumuri comerciale, acele rațiuni economice jucând și ele un rol important în constituirea celor două state. Sigur că astăzi sunt și multe alte aspecte diferite, dar istoria ne oferă mereu destule lecții: tot o superputere mondială (mongolii/americanii), bogățiile Chinei, italienii – prin care intră molima în Europa, carantina, postul"

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s