Vaccinurile sunt medicamente.
DEX-ul explică limpede:
MEDICAMÉNT, medicamente, s. n. Substanță naturală sau de sinteză utilizată pentru a vindeca, a ameliora sau a preveni o boală; doctorie, leac, medicină (2). – Din fr. médicament, lat. medicamentum.
Vaccinurile sunt medicamente destinate prevenirii bolii. Ceea ce nu le face mai puţin medicamente decât sunt medicamentele de ameliorare sau, respectiv, de vindecare a bolii.
Unul dintre cei mai mari specialişti mondiali în domeniul vaccinurilor este medicul francez Luc Antoine Montagnier.
Spre deosebire de alţi medici, are şi avantajul uriaş al indepdendenţei financiare şi profesionale: este laureat al Premiului Nobel (2008) pentru medicină! Mai precis, este cel care a descoperit – şi izolat – pentru prima dată virusul HIV.
Deoarece Premiul Nobel include şi o sumă destul de consistentă (un milion de dolari) şi o certificare profesională peste care nu se poate trece, Luc Montagnier are o poziţie din care poate vorbi despre vaccinuri liber de constrângeri.
Ca urmare, există câteva principii asupra cărora Luc Montagnier atrage repetat atenţia:
- Vaccinurile sunt medicamente; abuzul de orice fel de medicamente este nesănătos, uneori mai primejdios decât boala/bolile pe care pretind să o combată. Ca urmare, şi administrarea vaccinurilor trebuie făcută cu măsură, doar pentru bolile cu o rată semnificativă de mortalitate. (Deci nu „anti-gripale” şi altele asemenea.[1])
- A face 10 vaccinuri sau mai multe este exagerat. Schemele de vaccinare oficiale sunt abuzive şi medicii pediatrii ar trebui să nu facă vaccinurile doar pentru că funcţionari nepricepuţi/corupţi le recomandă.
- Medicul pediatru are obligaţia să se asigure că injectează un vaccin de calitate pe un teren sănătos. Altfel spus, nu se face vaccin unui copil bolnav, nu se face vaccin unui copil cu sensibilităţi la aditivii din vaccin, nu se face vaccin unui copil care a avut infecţii în ultima lună dinaintea datei în care este programată vaccinarea etc. Sunt o serie de norme fundamentale care asigură o siguranţă crescută a vaccinări, iar în lipsa lor medicul are datoria să amâne vaccinarea până când condiţiile sunt îndeplinite.
- Atunci când la o primă vaccinare există reacţii adverse schema de vaccinare se întrerupe! Nu se pot face vaccinuri – de către un medic responsabil – atunci când există un istoric de reacţii adverse!
- Luc Montagnier spune şi „Eu nu cred că vaccinurile produc autismul, dar cred că vaccinurile pot declanşa autismul pe un teren favorabil autismului. Este ca răspândirea scânteilor pe un teren arid, declanşându-se incendii.” Acest „teren favorabil autismului” este cel slăbit de alte boli şi alţi factori, la care adăugarea vaccinului devine factor declanşator.
Merită observat că mulţi dintre adoratorii vaccinului – fie din lipsă de obiectivitate, credinţă oarbă sau interese materiale – resping orice discuţie raţională pe temă şi sub pretextul „lipsei de competenţă/pregătire” a interlocutorilor.
În acelaşi timp, dacă au în faţă medici, trec la un linşaj mârşav, căutând tot felul de pretexte pentru a le nega şi acestora competenţa/pregătirea.
Această atitudine extremistă are loc nu doar în faţa celor care neagă total eficienţa vaccinurilor – ceea ce, deşi incorect, ar avea încă o oarecare logică – dar şi în faţa celor care pur şi simplu analizează raţional şi critic schemele de vaccinare, tipurile de vaccinuri, condiţiile de păstrare, modalităţile de administrare etc. Este un tip de analiză absolut necesar în orice tratament medical dacă se doreşte îmbunătăţirea lui, scăderea sau eliminarea efectelor secundare etc.
Medicul francez Luc Montagnier, laureat al Premiului Nobel pentru medicină, vine cu o argumentaţie ştiinţifică, echilibrată şi susţinută de o reputaţie profesională de nivel înalt [2].
Este de observat că acest virusolog nu neagă eficienţa vaccinurilor în prevenirea unor boli produse de agenţi patogeni. Dar, spre deosebire de funcţionarii şi medicii dependenţi de fondurile corporaţiilor farmaceutice, el arată şi reversul medaliei, adică responsabilitatea medicală a adminstrării vaccinurilor.
Poate să pară iraţional şi chiar ridicol faptul că, în plină campanie de reducere a folosirii antibioticelor, se practică o creştere necontrolată şi nejustificată a vaccinărilor. Contradicţia dintre efectul supra-administrării antibioticelor şi dorinţa de supra-administrare a vaccinurilor este izbitoare pentru orice om raţional onest. Dar, pe de-o parte, propaganda poate slăbi şi chiar anula capacităţile raţionale ale omului; iar, pe de altă parte, corupţia poate astupa glasul conştiinţei.
Este evident că vaccinurile, ca orice alte medicamente, trebuie administrate cu maximă moderaţie, nu prin scheme de vaccinare ce includ boli în care vaccinul este categoric ineficient (precum TBC-ul, gripa, HPV etc.). De asemenea este evident că vaccinurile, ca medicamente cu puternice efecte secundare, pot fi administrate doar în condiţia existenţei consimţământului informat al pacientului sau al tutorilor acestuia.
În sfârşit, este evident că dezbaterile pe tema vaccinurilor sunt necesare şi sănătoase, la fel ca orice dezbateri pe teme de interes public. Încercările de impunere a tăcerii, de criminală impunere a unor tratamente medicale şi alte asemenea acte nazist-staliniste conving orice om corect de faptul că autorii acestor încercări nu au argumente corecte, ştiinţifice, obiective.
Redând poziţia competentă, etică şi echilibrată a lui Luc Montagnier ne facem datoria de a media conflictele sociale, de a aduce adevărul cât mai aproape de fiecare, de a ajuta la găsirea căii de echilibru. Şi putem doar să nădăjduim – şi să ne rugăm – să fie cât mai mulţi oameni dispuşi să audă adevărul… şi să-l respecte.
Mihai-Andrei Aldea
[1] Trebuie subliniat că nu există vaccin anti-gripal eficient. Orice vaccin anti-gripal are în compoziţie câteva tulpini din zecile care circulă în timpul epidemiilor de gripă. Imunizarea faţă de acele tulpini nu îţi asigură niciun fel de imunitate faţă de altele, ba chiar epuizarea sistemului imunitar prin eforturile de neutralizare a tulpinilor venite prin vaccin lasă organismul fără apărare cca. 30 de zile după vaccinare…
[2] A se vedea şi prezentarea oficială de la pagina online a Site-ului Oficial al Premiului Nobel www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/2008/montagnier-facts.html
[…] amintit mai devreme despre poziţia echilibrată şi competentă a lui Luc Montagnier despre vaccinuri şi vaccinare. Un scurt interviu pe această temă cu laureatul Nobel pentru medicină, descoperitorul virusului […]
ApreciazăApreciază