Să spunem DA ca să putem spune NU

În toamna lui 2017 izbucnise un scandal în Marea Britanie: un părinte s-a plâns, puternic şi public, pentru că fetiţa lui de 12 ani fusese obligată la şcoală să scrie o lucrare. Ce lucrare? „Scrisoare pentru părinţi în care să le explici de ce te-ai convertit la Islam”.

Da, în Marea Britanie a lui 2017 este interzisă Biblia în şcoli, sunt interzise valorile creştine în şcoli, dar se promovează perversiunile sexuale în şcoli, se promovează Islamul în şcoli.
Părintele amintit a făcut scandal, dar lucrurile nu s-au schimbat.
Nimeni nu poate să propună în şcolile britanice o lucrare cu titlul „De ce aleg heterosexualitatea” sau „Pentru ce am devenit creştin”. Nimeni. Este interzis prin lege.
În schimb SE IMPUN în şcolile britanice lucrări de genul „De ce am ales să fiu gay”, „Cum cer în căsătorie pe cineva de acelaşi sex”, „Pentru ce m-am convertit la Islam”.
Se impun, pentru că nici profesorii, nici copiii, nu pot spune „NU”.
Nu pot spune „Nu pot face o lucrare în care să spun că am ales să fiu gay, pentru că eu sunt hetero”. Chiar dacă sunt. Şi sunt, de vreme ce organizaţiile lgbt declară că sunt 10% din populaţie în zonele cele mai pro-lgbt. Deci 90% NU sunt lgbt, dar sunt obligaţi să facă lucrări în care pretind că sunt lgbt!
Nu pot spune „Nu pot face o lucrare în care să spun că am ales Islamul, pentru că eu am ales Ortodoxia (sau Anglicanismul; sau Catolicismul etc.)”. Nu pot să facă asta, e interzis.

Nu poţi, ca britanic, nici măcar să spui pe reţelele de socializare „cred că homosexualitatea este o greşeală” sau „cred că homosexualitatea este un păcat”. Dacă o spui, vei fi atacat extrem atât în reţea, cât şi în viaţa publică. Sunt oameni care şi-au pierdut locul de muncă după o asemenea frază.
Nu poţi, pe scurt, să spui „Nu, eu nu cred că este aşa. E dreptul vostru să credeţi asta, e dreptul meu să cred altceva.” Nu! Nu ţi se recunoaşte acest drept! Eşti obligat să gândeşti ca ceilalţi, ca puterea politică!
Nici măcar nu ai voie să taci! Nu ai voie să spui „Nu mă pronunţ!” Asta duce automat la atacuri. „Trebuie să ai această părere!” Trebuie, nu ai voie să spui NU.

Asta se întâmplă pentru că Marea Britanie nu a ştiut să spună DA.
Nu a ştiut să spună „DA, avem valorile noastre. Vă respectăm părerile, existenţa, dar noi avem valorile noastre şi, DA, vrem să le păstrăm.”
Şi Orwell, cu al său „1984”, se dovedeşte corect. A greşit doar anii. Nu sunt anii ’80 ai secolului XX, sunt anii ’10 ai secolului XXI. Dar regimul instaurat de „toleranţii” pro-lgbt, pro-islam dar total ANTI-creştini, ANTI-libertate de gândire, ANTI-libertate de exprimare, ANTI-tradiţie etc., regimul oficial în Marea Britanie, Canada, Suedia şi tot mai multe ţări este EXACT regimul preconizat de Orwell: impunerea sexualizării (de la o vârstă cât mai mică), impunerea „fericirii”, impunerea superficialităţii, damnarea tradiţiilor, damnarea „exprimării incorecte” etc., etc.
Pentru că nu au ştiut să spună DA propriilor tradiţii, propriilor valori, aceste ţări nu mai pot spune acuma NU abuzului.

Să spunem DA valorilor, ca să putem spune NU abuzurilor!

rezistenta Bucovina

Mihai-Andrei Aldea

P.S. Fotografia este a doi luptători anti-comunişti. Au spus valorilor şi tradiţiei DA, comunismului NU. Tu?

 

Magazin DSV                                                                                                        The Way to Vozia…

Îndemn la luptă

11 gânduri despre “Să spunem DA ca să putem spune NU

 1. Mi-e frică parinte ca Referendumul asta o sa fie un mare fâss si ne vom trezi in fata unei realități dureroase! Daca 90% sunt declarati ortodocși și din aceia 50% chiar sunt ortodocsi ar fi trebuit la ora care scriu sa se stea la coada la votare. Nu e asa! Mai vine cate unul stingher….
  Cum am mai spus-o rezultatul va arată unde suntem cine suntem, de ce ne merge cum ne merge si încotro ne îndreptam, indiferent care va fi el!
  Doamne iarta-ne ca nu stim ce facem!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Doamne ajută!
  Convingerea mea este, de la început, că totul a fost pregătit pentru ca Referendumul să nu treacă.
  Toată campania anti-referendum a fost organizată minuțios, cu resurse uriașe și o strategie de înalt nivel.
  A început îndată după votarea legii în Parlament. Ceea ce înseamnă că fusese deja aprobată și primise finanțarea. Ceea ce înseamnă că era totul plănuit de luni de zile.
  Strategia a inclus praful în ochi în privința egalității de șanse: s-au făcut câteva dezbateri publice, s-a acceptat o aparentă predominare a taberei pro-familie la nivel de afișe și alte mijloace minore. Totodată mass-media a fost inundată de mii și mii de articole și emisiuni anti-familie, anti-biserică, anti-referendum etc. O ură viscerală, un dispreț nemărginit și torente de acuzații s-au revărsat și încă se revarsă. Într-o campanie extrem de minuțioasă, repet, pentru care s-au cheltuit sute de milioane de euro… sau, mai curând, dolari.
  Le-am spus apropiaților asta de la început.
  Nu am spus-o public pentru că mulți se lasă descurajați prea ușor.
  Dar adevărata biruință este chiar lupta.
  Ei vor să abandonăm. „Boicot” este o vorbă înșelătoare pentru abandonarea puterii în mâinile politicienilor și activiștilor acestora.
  Luptând am câștigat, oricare ar fi rezultatul.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ce nu inteleg eu sunt unde sunt cei din biserici?Lor li s-a spus ce au de făcut de către cei in care au încredere si si daca nu ar fi facut-o nimeni înțelegerea oricărui creștin cat de simplu ar fi el ajunge ca sa nu-l poată tina nimeni acasă! De pe strada părinților mei (in Sibiu) la ora 13 fuseseră 3 la vot (părinții si sora)!!!!O stradă lungă cu peste 100 de case!
  In Stuttgart pana acum la unul din cele două centre au fost 800 majoritatea sectanti. Sunt mii de romani ortodocsi in Stuttgart
  Pe astia cine i-a mai manipulat?
  Stiu mai este o zi dar eu sunt dezamăgit ca dupa mineriada! Daca nu eram deja emigrat emigrant acum!
  Nu mă recunosc in românii mei!
  Sunt furios si asi distruge tot in jur. Mi-am pus prea mari speranțe că e momentul cand ne sculam in picioare! M-am înșelat! Noua ne place sa fim batjocoriti, călcati în picioare, umiliti sau ne-am invatat ca boul cu jugul!
  Ii întoarcem spatele complet lui Dumnezeu!
  Iarta-ne Doamne și nu ne lasa!

  Apreciază

 4. Eu mă așteptam.
  Cu mila lui Dumnezeu, voi publica în curând „Cum luptau Românii?”, o lucrare ce va lămuri câte ceva.
  Suntem în război, dar cei mai mulți nici nu înțeleg ce e aia război.
  Dorința de a emigra în fața suferințelor poporului este exact manipularea de care vă înfuriați.
  Dacă poporul a fost învins acum, noi nu. Luptăm mai departe, învățăm din trecut, inclusiv din înfrângeri, luptăm mai bine. Până trecem în Veșnicie.

  Apreciază

 5. După „revolutie” nu a prea fost timp de manipulare iar la vot au ieșit vechii comunisti, de la mic la mare , de la primarul de cătun pana la președintele țării!
  Golanii au fost doborâti tot cu poporul asta!
  Au urmat Guverne care au pus capac la toate.
  Acum lăsăm pe alții să mai distrugă si ei ce a mai rămas!
  Asta numiti „învățat din trecut”?
  Învățăm să ce? Si care „noi”? Cine sunteti „noi” si ce faceti? cine va urmeaza? Cat mai invatati ca si dvastra nu mai sunteti tanar si intre timp supravegherea e aproape perfecta,lumea e prea mica sa te mai ascunzi undeva! Ne adaptăm supraviețuim ATÂT! Asta am facut toata viata, am supraviețuit! Mor de bătrân fara sa fi luptat, ca nu avem un neam dispus să o facă!
  Curajul la români se manifesta in înjurat in spatele volanului, sau ecranului!
  Am impresia ca ma vedeti las ca am „fugit” Nu sunt de loc! Nu mă apuc să vă explic cat curaj iti trebuie sa o iei de la zero, cu familia dupa tine si fara sa cunosti limba! Am fost doar sătul de prosti, de lași, de naivi si de speranțe neîmplinite. Am aruncat tot ce am avut, inclusiv scoala, functie și am trăit ca un simplu muritor , deși puteam ă fiu senator ca și colegii mei.
  NU REGRET ȘI AS FACE-O DIN NOU!
  Va doresc Macar sa muriti cu visul pe care il aveti, cu optimismul pe care il aveti, cu increderea in neamul nostru, ca realizarea visurilor dvstra e (parerea mea) o mare utopie!
  Da Doamne sa ma insel!

  Apreciază

 6. Se pare că aţi înţeles prea puţin din ceea ce am postat de-a lungul vremii, atât aici cât şi pe facebook, dar şi din ceea ce v-am spus direct.
  O să plec de la două citate:
  Eu – „Dorința de a emigra în fața suferințelor poporului este exact manipularea de care vă înfuriați.”
  Dvs. – „Am impresia ca ma vedeti las ca am „fugit”.”
  Între cele două fraze este o uriaşă prăpastie.
  Eu vă arăt o manipulare, dvs. vă socotiţi judecat, personal, şi cu totul străin de ceea ce am spus eu.
  Liniştiţi-vă, nu judec pe nimeni pentru că a plecat din Ţară. Vă iubesc prea mult, Românii mei dragi, ca să vă judec pentru asta. Ştiu ce au fost ultimii trei sute de ani; poate mai sunt 20-30 de oameni în lume care să ştie mai bine decât mine ce au fost ultimii trei sute de ani pentru Neamul Românesc.
  Nu îi judec pe cei care l-au votat pe Iliescu, nu îi judec pe cei care au plecat din Ţară, nu îi judec pe cei care au boicotat Referendumul. Vă iubesc pe toţi şi vreau să vă ajut. Cum şi cât pot.
  Ce este Neamul Românesc?
  Este un filon de aur (https://mihaiandreialdea.org/2017/05/18/filonul-de-aur/).
  Aurul pur sunt Sfinţii şi Eroii.
  Cei care îi avem ca modele suntem minereul învecinat cu filonul principal. Avem şi zgură, avem şi aur; încercăm să ne curăţim.
  Mai departe, sunt cei care sunt mândri de fărâmele minuscule de aur pe care le au şi dispreţuiesc filonul crezându-se bogaţi.
  Apoi este sterilul care apasă peste filon, încercând să se infiltreze în el, urându-l, „demitizându-l” (adică denigrându-l) etc., etc. Dar, pentru că în mijlocul lui este acel filon, este numit „teren aurifer”.
  Aşa sunt Românii ca neam.
  Avem Sfinţii şi Eroii, pe cei care vor să-i urmeze, pe cei care se descurcă bine cu fărâme din harul lor – fără să ştie măcar de unde îl au – şi Românofonii care vorbesc oarecum româneşte, dar îşi urăsc tradiţiile, istoria, limba, cultura, credinţa.
  Filonul se înnoieşte cu fiecare generaţie.
  Cu fiecare om care învaţă să fie Român asemenea Sfinţilor şi Eroilor.
  Aceştia sunt cei care sunt cu adevărat Neamul Românesc.
  Spre această stare trebuie să tindem.
  Visul meu este să trăiesc şi să mor, asemenea Sfinţilor şi Eroilor Români, întru Dumnezeu, pentru neamul meu.
  Învăţ asta, zi de zi.
  Aici este locul în care sunt manipulaţi cei mai mulţi dintre noi: suntem făcuţi să urmărim orice alt ideal în afară de acesta.

  Apreciat de 2 persoane

 7. Dragul meu parinte,
  imi sunteti drag pentru ca reușiți ceea ce eu nu prea pot deși as vrea: sa-mi iubesc neamul necondiționat! Prea multa zgura?
  Probabil! Prea departe de filon? Cu siguranță! Dar dacă ești asa ca mine atunci reacționeze altfel la aceste randuri:”Suntem urmaşii celor a căror spiritualitate o păstrăm, a celor cărora le ducem mai departe moştenirea duhovnicească. Dacă ducem mai departe viaţa şi trăirea sfinţilor şi eroilor, suntem urmaşii lor. Dacă ducem mai departe viaţa şi trăirea hoţilor, trădătorilor, laşilor, suntem urmaşii lor. Noi alegem să fim ceea ce suntem.” A cui urmasi sunt cei care au stat astazi acasa si probabil stau si maine? Sunt din neam cu noi sau sunt doar „românofoni”? Eu preconizez ca ei la sfarsitul zilei de maine o sa fie 80% si asta ma inebuneste de-a dreptul!
  Eu nu trăiesc în țară dar in contextul asta sunt la fel de străin ca si cum ași trăii! 20% din cei ce trăiesc în jurul meu au vinisoare de aur prin ei, poate nu sunt toți români dar cred ca aurul nu aparține unei națiuni chiar dacă provine din una!
  Am sperat sa mor intre „ai mei” si acum constat ca nu prea mai exista „ai mei” nu mai mulți ca aici!
  E greu sa nu ai speranțe .
  Eu nu mai am….

  Apreciază

 8. Înainte să plec la Sfânta Liturghie vă trimit, pe scurt, aceste rânduri:
  Cei care stau acasă sunt urmaşii celor oprimaţi şi manipulaţi de peste 300 de ani încoace. .
  Să-i ajutăm să se trezească este datoria sfântă a celor care nu am fost ameţiţi de propaganda minciunii, deznădejdii, deznaţionalizării.
  Unii dintre cei care stau acasă sunt Românofoni ce se doresc Români; mulţi dintre ei nu vor ajunge acolo, mulţi dintre ei vor deveni Români. Ştiu asta pentru că am fost ateu, am fost departe de Românism, deşi mă credeam patriot.
  Aurul este, totuşi, altfel pentru fiecare naţie.
  Specialiştii pot să recunoască, de obicei, aurul provenit dintr-o parte sau alta a lumii (excepţie cel purificat până la 99,999%).
  Însă aici e şi mai puternică deosebirea: Dumnezeu a dat fiecărei naţiuni glasul său, personalitatea sa, locul său în armonia universală. Astfel încât fiecare aur naţional este şi comun întregii Omeniri, şi unic.
  Ceea ce nădăjduiesc aici este să muncesc şi să lupt, până dincolo de capăt, întru Dumnezeu, pentru neamul meu; şi, dacă Dumnezeu îmi dă atât de mult, chiar pentru toată Omenirea.
  Adevărata mea speranţă este ca făcând asta să-mi pot privi Străbunii în ochi la judecată.
  Nu mă tem atât de Dumnezeu la judecată – El este bun, milostiv şi îi pot spune „Tu eşti Dumnezeu, eu doar puţin mai mult decât nimic; atât am putut, iartă-mă pentru neputinţa mea!”.
  Dar ce aş putea spune Străbunilor, oameni ca şi mine, care au ştiut să dăruiască TOTUL, întru Dumnezeu, pentru Ţară şi Neam?
  Ce aş putea spune lui Moş Lance, străbunul ce a plecat în Războiul de Independenţă cu lancea adusă de străbunii lui din Ardeal, când au scăpat, după lupte grele, de prigoana calvină?
  Ce aş putea spune Căpitanului Radu Popescu, străbunicul ce a luptat tot Războiul de Reîntregire în linia întâi, alături de Ţăranii din Vlaşca şi Teleorman, şi care plângea cutremurat în faţa eroismului dovedit de aceştia? Şi care a muncit şi luptat pentru Neam şi Ţară până la capăt, capăt încheiat prin cancerul la plămâni căpătat de la gazele de luptă de pe front, dar şi prin călugărirea la Mânăstirea Cernica?
  Ce pot spune Ţăranilor lui Ştefan, Mihai, Mircea, Neagoe Basarab, Basarab I sau Litovoi?
  Să le spun „voi sunteţi…” ce? Ce au fost ei, ca să am eu îndreptăţire că nu sunt?
  Aşa că am o singură cale: drumul lor.
  Orice ar fi şi orice ar face ceilalţi.
  Şi astfel voi intra în România Cerească, pe care au zidit-o Sfinţii şi Eroii Neamului Românesc. O Românie uriaşă, veşnică, minunată.
  Atunci voi fi Român adevărat.
  Aceasta este speranţa mea.

  Apreciază

 9. Hristos a inviat!
  Eu vorbeam de aurul pur al credinței care face cum spuneati sa fie universal. Care face ca -l simt pe Sf. Paisie Aghiorâtul cel mai aproape sufletului meu desi era….grec!
  Sau care a facut sa merg la Liturghia greceasca azi fara sa am mustrari de conștiință chiar dacă nu inteleg greceste.
  O duminică binecuvântată va doresc!

  Apreciază

 10. Dumnezeu să fie cu noi!
  Aurul curat al Credinței nu a fost și nu este niciodată a-național.
  Părintele Paisie a fost naționalist grec, Apostolul Pavel naționalist evreu, Împăratul Constantin naționalist român etc.
  Frumusețea este armonia neamurilor în simphonia duhovnicească, îmbrătișarea întreolaltă, bucuria primirii și întrajutorării.
  În Ortodoxie toți suntem o familie, fiecare venind cu darurile sale în Trupul Bisericii.
  Pace, lumină, adevăr, iubire!
  Vă îmbrățișez cu drag!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Părinte, comentariile dvs. de mai sus mi-au mers direct la suflet.
  Pentru mine sunteţi şi veţi rămâne un model în viaţă.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s