Comemorare

Născut pe lista neagră

Astăzi, a avut loc la PE o comemorare a eroilor morți acum 30 de ani pentru căderea comunismului – 1.142 oameni au murit. Asta e cifra avansată acolo asupra căreia nu am o certitudine. Nu știu dacă trebuie să ne mândrim cu acest eveniment. Sigur, ni s-a făcut o onoare în PE. Totuși, acum 30 de ani nu numai noi am înlăturat dictatura – a căzut Zidul Berlinului, a fost înlăturat comunismul din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehoslovacia. Însă, doar la noi, asta s-a făcut cu sacrificii umane.

Nu este singurul record tragic pe care-l deținem. Am fost singura țară cu o serioasă rezistență armată la instaurarea comunismului. Victimele au fost mult mai multe decât în alte părți, încă de la începutul comunismului. În anii ’50, la populația de vreo 17 milioane de locuitori ai României, erau peste 300.000 închiși în lagăre, pușcării, canal, sistemul de reeducare. Nu avem un…

Vezi articolul original 276 de cuvinte mai mult

4 gânduri despre “Comemorare

 1. Mie mi se pare că această comemorare „la PE” nu este altceva decât o nouă dovadă de cinism din partea PE. Cu riscul de a fi oarecum în contradicție cu d-l Florin, cel „născut pe lista neagră”, nu cred că realizările din vremea lui ceașcă erau chiar așa cum le descrie dumnealui. Da, într-adevăr, ceașcă a fost un criminal care a omorât oameni pentru succesul colectivizării și foarte probabil că (și) acest zel l-a propulsat în fruntea PCR. Și desigur, cine împușcă oameni moare împușcat… Însă mai asculta și de părinții lui, mai ales de mama lui, pe care i-a îngropat totuși creștinește la cererea lor. Pentru aceasta, pentru legea împotriva avorturilor, pentru patriotismul lui, se pare că Bunul Dumnezeu i-a acordat niște oportunități de a se pocăi pentru păcatele săvârșite. Lucru pe care el nu l-a înțeles. Poate că om fi fost codași în lagărul comunist, dar am citit undeva un studiu, că dacă la nivelul anului 1982, în cazul unui cataclism fiecare țară din lume ar fi nevoită să trăiască complet izolată o perioadă îndelungată de timp, fără ajutorul celorlalte țări, România s-ar fi situat pe locul doi după Canada.
  Apoi, nu ar trebui uitat că deși se lucra poate nu destul de modern în agricultură, deși se mai fura din respectiva producție, deși se raportau producții record false, totuși producția acelor vremuri era mult, mult, mult mai mare decât astăzi, atât în sectorul vegetal cât și cel zootehnic și mai ales, mult mult mai sănătos realizată. De asemeni exploatările miniere și petroliere cât și explorările din respectivele domenii, unde de asemenea existau și raportări false erau foarte productive. Rafinăriile, industria chimică, cea siderurgică, industria de utilaj greu, cea de mașini, de textile și confecții din textile și piele, de prelucrare a lânii, industria de prelucrare a sucurilor, a fructelor de pădure, a conservelor vegetale, de pește, (flota de pescuit oceanic a României avea vreo 140 de vase de pescuit), de carne, de prelucrarea lemnului, dar și de împădurire și exploatare judicioasă a pădurilor și mă opresc aici, erau înfloritoare, în condițiile în care România terminase de achitat pe 12 aprilie 1989, datoria externă, în valoare de 11 miliarde de dolari și pentru care România a achitat cu tot cu dobânzi…21 de miliarde de dolari !!! Despre ce vorbim (vorbește d-l Florin) aici ???
  Nu sunt vreun simpatizant al lui ceașcă, pentru că nu ai cum să fii vreun nostalgic al acelor vremuri în care era prigonit Domnul Iisus Hristos, dar realitatea asta era. La fel ca astăzi, și atunci erau bani la nivel de stat, de guvern, de bancă națională, dar „cățeii” de ieri, ca și cei de azi scurg banii în mâinile celor care conduc destinele lumii din umbră și repetă mereu (și vor repeta până la sfârșitul lumii) că nu sunt bani, că lucrurile merg prost, că-i criză (a se citi la Sfântul Nicolae Velimirovici ce înseamnă cuvântul criză) și vor ține popoarele sub control, pentru a pregăti terenul venirii falsului salvator al lumii din criză.
  Ar fi de mare folos sufletesc cred pentru cât mai mulți dintre noi, citirea pătimirilor deținuților politici români în temnițele comuniste din România, a vieții Cuviosei Macaria din Rusia (+18 iunie 1993) pentru a înțelege mai bine de ce s-au înmulțit foarte mult vrăjitorii în ultimul timp pe fața pământului, Puterea Sfântului Maslu, scrisă de vrednicul de pomenire părinte Ioanichie Bălan, despre cele 9 Sfinte Masluri săvârșite de soborul de preoți al Sfintei Mănăstiri Sihăstria în urma cărora s-a vindecat roaba lui Dumnezeu Maria, care fusese posedată de o legiune de demoni mai mare decât cea care o posedase pe femeia vindecată în vremea Sfântului Antonie cel Mare de către Sfântul Pavel cel Simplu, care s-a rugat cu mâinile ridicate 30 de zile și 30 de nopți !!!
  De asemenea, vrednicul de pomenire părinte Proclu Nicău, spunea că „toți dracii sunt acum pe pământ” !!!
  A nu se uita că în vremea lui Traian Băsescu, vrăjitoria a fost legalizată în România ! Dacă n-aș locui și lucra într-o zonă în care oamenii se ocupă cu așa ceva, dar sunt prezenți și (în rândurile din față de multe ori !) la Biserică, poate că nu aș înțelege prea bine ce se întâmplă astăzi în țara noastră și în lumea întreagă… De aceea cred că mulți dintre noi nu înțeleg lipsa de reacție a poporului (inclusiv unii dintre preoți par să nu înțeleagă exact ce presupune acest lucru…)
  De altfel, cei care au trecut pragul chiliei Cuviosului Părinte Iustin Pârvu, vrednicul de pomenire, știu sau ar trebui să știe, câte a avut de suferit din cauza lucrurilor necurate Cuviosul Părinte Iustin !!! De asemenea și Părintele Arsenie Papacioc, veșnică fie-i pomenirea, constata ce amploare luase lucrarea malefică a vrăjitoriei în ultimul timp înainte de trecerea sfinției sale la cele veșnice !!!
  Iar alt Părinte vrednic de pomenire, Dionisie Ignat de la Colciu, remarca faptul că „UE este desăvârșit după Satana” !!! Adică fățărnicie (și politețe de fațadă) cu care să „amăgească de se poate și pe cei aleși”.
  Pe lângă aceste lucruri malefice, intervine acțiunea hipnotică a televiziunii (special creată astfel, vezi volumele d-lui Virgiliu Gheorghe), plus alimentația care include E-uri care induc obediență, la fel ca fluorul din pasta de dinți și/sau clorul din apa potabilă etc.
  Am mers odată la părintele duhovnic, având o stare de somnolență cvasipermanentă, crezând că poate sunt bolnav (în Jurnal duhovnicesc, persoana care se nevoia cu Rugăciunea lui Iisus, dormea 16 ore pe zi din cauza unor afecțiuni ale ficatului înainte de a se deda rugăciunii respective), dar părintele mi-a spus :”Nu ești bolnav, ești ispitit.” Au trecut mulți ani de atunci și într-adevăr părintele a avut dreptate.
  Deci prin lucruri necurate (magie), alimente care induc obediența și televiziune (ca să nu mai spun de alcool și de droguri) poporul român (și nu numai) este „cuminte” și tot așteaptă să apară vreun ales providențial, care să „răstoarne orânduiala cea crudă și nedreaptă” vorba marelui Eminescu. Astfel s-a ajuns la rezultatul Referendumului pentru definirea căsătoriei…
  Și iată că, treptat oculta mondială și-a pregătit și are înainte o populație care este de fapt în așteptarea unui salvator lumesc. Mai urmează și implementarea 5G, globalizarea sodomiei și altor păcate strigătoare la cer, interzicerea Sfintelor Slujbe…Restul comentariilor cred că sunt de prisos… Să ne ferească Bunul Dumnezeu pe noi toți de asemenea pervertire a minții și a inimii !!!
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s