Ortodoxia Simonei

JURNAL DE MIGRANT

Când ieși pe poartă, pe ușă, înainte de a călca în praful lumii, fă-ți Cruce. Așa am fost învățat de acasă. De parcă Crucea era hotarul dintre agitația lumii și siguranța căminului părintesc. Așa am crescut: în fața bisericii, a troiței, a icoanei de la fântână, să ne însemnăm cu semnul Vieții.

Deprindere și nu automatism, am simțit nevoia de a mă însemna cu semnul Sfintei Cruci la fiecare început din viață: de drum, de școală, de lucru, de bucurie sau de mâhnire. Chiar și atunci când încep o nouă carte, plec în călătoria rândurilor cu semnul Sfintei Cruci. Pentru că a te însemna cu semnul Vieții este întâi de toate o putere ce vine din interior. De multe ori nici nu se poate explica. Pur și simplu, în acel moment, de bucurie ori de întristare, simți că trebuie să dai slavă lui Dumnezeu. Cum? Prin semnul Sfintei Cruci.

Vezi articolul original 550 de cuvinte mai mult

Un gând despre “Ortodoxia Simonei

 1. Personal, după ’89,am avut nevoie de ani buni, până când am înţeles că UE și Occidentul în general, se închină celui rău…Desigur ,din acest motiv, Bunul Dumnezeu a îngăduit o diasporă ortodoxă, cu Biserică Ortodoxă în exil și/sau diaspora, pentru a face misiune printre occidentali. Tot din acest motiv, Bunul Dumnezeu a ajutat și ajută, pe diferiţi dreptcredincioși, să atingă performanţe deosebite în diferite domenii, iar aceștia la rândul lor dau slavă Domnului,că l-a ajutat să atingă acele performanţe.
  Unul din aceste domenii, cu o mare vizibilitate la publicul larg, este sportul.Tocmai de aceea, PERFORMANŢA CEA MAI MARE a Simonei cred că este tocmai aceasta : faptul că Îi mulţumește Domnului pentru toate cele pe care El i le-a dăruit și i le dăruiește.Evident, meritul și mai mare este al mamei Simonei, pentru care merită toată aprecierea, încurajarea și susţinerea noastră.
  Reacţia celor de la Addidas (de a se disocia de imaginea unei sportive credincioase),cât și cea a unei părți a presei (occidentale,evident),care a semnalat faptul că ocupanta unui loc unu WTA a participat într-un turneu de mare slam fără sponsor, vine din INVIDIE. Iar aceasta vine tocmai din faptul că, ea, Simona, a avut CURAJUL MĂRTURISIRII DREPTEICREDINŢE ȘI ÎNCREDERII în CEL MAI MARE SPONSOR posibil, Domnul Nostru Iisus Hristos !!! Cu ajutorul Domnului, Simona a atins cea mai înaltă cotă a succesului (71 % din fani au considerat-o cea mai bună din lume, cf. WTA), chiar dacă a pierdut, la limită, finala de la AO.
  Sincer,dacă aș fi în locul Simonei și a părinţilor ei, n-aș mai avea nevoie de vreun alt sponsor.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!
  Like · Reply · Delete · 7 · 17w
  P.S. Acest comentariu a fost scris acum 17 săptămâni, după Australian Open.Alaltăieri, sâmbătă 09 iunie 2018, Simona a câștigat Roland Garros-ul, primul Grand Slam din cariera ei. Cu acest prilej, tatăl Simonei a afirmat că acum a vrut Dumnezeu
  ca Simona să câștige (primul ei Grand Slam). Dacă am afirmat mai sus că educaţia în dreaptacredinţă se datorează mamei Simonei, am aflat că și contribuţia tatălui este deopotrivă cu a mamei. Felicitări Simonei și familiei ei.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s