Coronavirusul ca poartă către Dictatură şi distrugere

După ce masele de muncitori trimişi să robească în Apus s-au înghesuit pe aeroporturi şi în avioane, aţi înţeles? Aţi înţeles că ceea ce spuneam în 16 Martie se dovedeşte adevărat? Că gripa COVID-19 nu este atât de gravă pentru cei care nu au deja probleme grave pulmonare sau de altă natură? Că măsurile luate sunt lovitură de stat şi dictatură, nu grijă pentru cetăţeni?
Oricum, nu mă aştept să se înţeleagă. Glasul raţiunii sună astăzi în pustia unei lumi extrem de iraţionale.
Desigur, din pricina păcatelor noastre. Dă-ne, Doamne, îndreptare!

România Străveche - Ancient Romania

Am scris aceste rânduri acum mai bine de o săptămână. Nu le-am publicat pentru că mi s-a părut fără rost: lumea vrea să se sperie, vrea să se supună politicienilor, vrea să se supună autorităţilor. Şi totuşi, ca un glas ce răsună în pustiu, iată părerea mea:

În fiecare toamnă şi primăvară sunt foarte multe cazuri de gripă. Sau, altfel spus, epidemii de gripă. (Cf. DEX 2009, gripă înseamnă „Extindere a unei boli contagioase într-un timp scurt, prin contaminare, la un număr mare de persoane dintr-o localitate, regiune etc.; molimă.„)
În fiecare epidemie de gripă sunt active între o sută şi două sute de tulpini virale, mai ales din familiile de viruşi Orthomyxoviridae şi Coronaviridae. Oricine a avut o gripă în viaţă se prea poate să fi avut o infecţie cu vreun tip de coronavirus.
Altfel spus, nici epidemiile de gripă nu sunt ceva nou…

Vezi articolul original 1.876 de cuvinte mai mult

2 gânduri despre “Coronavirusul ca poartă către Dictatură şi distrugere

 1. Din păcate(le noastre), mare dreptate ai, părinte. Exact așa este în mare tabloul României actuale. Mai tb neapărat menționată și viitoarea foamete, de care nu vom scăpa- tot pt păcatele noastre- și dezordinile sociale, și avem tabloul complet. Zilele acestea, mitropolitul Neofit de Morfu/Cipru le zicea eparhienilor lui, că de-acum profețiile au devenit știri. Ar cam trebui ca să ne deșteptăm în sfârșit, noi românii, dar oare o facem??? Cea mai mare prostie a noastră: convingerea, că onor politicienii noștri de la putere și din opoziție, pe care-i știm de vreo 30 de ani încoace, și-au schimbat brusc năravul, cu ocazia decretării stării de urgență, și urmăresc cu jertfelnicie și cu maximă perseverență starea de bine a poporului pe care-l păstoresc, spre propășirea, mântuirea și protejarea sa de tot răul din lume.
  Bunul Dumnezeu desigur că ar dori ca să ne ajute, dar știi cum stă treaba: cu proștii nu te pui, că au mintea odihnită.

  Apreciază

 2. Foarte adevărat!
  Raţiunea (bunul simţ) umblă cu capul spart şi oasele rupte în ziua de azi.
  Cu toate astea, eu am încredere în sufletul nostru de haiduc.
  Am fost foarte atent încă de la începutul epidemiei/pandemiei etc. să văd dacă mai suntem la fel de neîmblânziţi ca altădată. Şi am constat că da, încă mai ştim să ne preţuim libertatea, chiar dacă mintea (lipsa bunului simţ) nu prea ne ajută şi, în absenţă ei/lui, alţii ne trasează direcţii de deplasare după bunul plac şi răul interes.
  Să nu uităm că oamenii buni au fost mereu în minoritate. Cei mari cu atât mai mult.
  Iar în condiţii prielnice şi o scâteie poate produce incedii devastatoare.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s