Manipularea „Cuie PSD” şi feţele Comunismului

România este condusă de străini, duşmănoşi faţă de Români, Cultura Română Veche, Biserica Românească etc. Aceşti străini se împart în patru mai grupe:
a) urmaşii jefuitorilor fanarioţi şi post-paşoptişti,
b) urmaşii agenţilor sovietici veniţi pe tancurile sau trenurile militare (sau infiltraţi anterior, ca bunicul şi tatăl lui Ion Iliescu),
c) feluriţi agenţi ai altor puteri şi urmaşii lor,
d) feluriţi fripturişti.
Se întâmplă să ajungă în straturile puterii şi Români, patrioţi adevăraţi. Cu toate limitele lor – suntem oameni, avem limite – au încercat să îşi facă datoria. Asemenea oameni sunt Ioan Alexandru, George Pruteanu, Grigore Vieru şi alţii. Tipic este faptul că orice măsură puternic folositoare a lor a fost blocată.
De pildă,
Ioan Alexandru a putut pune Crucea pe peretele Parlamentului, sub blestem pentru cine ar da-o jos. Să ai Crucea pe peretele Parlamentului, deasupra parlamentarilor, este frumos, înălţător, este un lucru drept şi cuviincios într-un stat românesc. Dar faptul că a fost pusă cu forţa şi de o persoană, sub blestem pentru cine ar da-o jos, deja arată faptul că avem o ocupaţie străină şi o rezistenţă românească în luptă directă. Şi, esenţial, acelaşi Ioan Alexandru nu a putut opri, nici prin cuvinte, nici cu lacrimi, nici cu blesteme, cedarea teritoriilor româneşti către Ucraina!
Tactica comunistă obişnuită: cedează în cele mici ca să poţi să le iei pe cele mari.
O tactică pe care ar trebui să o folosim şi noi.
Revenind, contradicţia dintre reuşita simbolică, dar minoră practic, şi nereuşita majoră, simbolic şi practic, a lui Ioan Alexandru este paradigmatică: aşa li se întâmplă tuturor politicienilor patrioţi din România post-decembristă.

Una din mişcările prin care (Neo)Comuniştii ţin sub cizmă pe Români este dezbinarea, dar mai ales dezbinarea dirijată.
Va rămâne clasică în manualele de istorie manipularea „Cuie PSD!„. (Bineînţeles, este sub demnitatea mea să redau forma reală, mizerabilă, a acestei lozinci comuniste.)
O manipulare ieftină, grotescă, josnică şi de mare succes. Care arată unde au ajuns cetăţenii Republicii România cu decăderea.
Şi sunt aici trei aspecte ce trebuie reţinute:

Întâi, faptul că lozincile vulgar-violente sunt tipice Comunismului. Nu există om de dreapta care să se preteze la asemenea josnicii. Părintele Nicolae Steinhardt arată, în Jurnalul fericirii, faptul că omul ancorat în tradiţii, cu atât mai mult fiind şi Creştin, are firescul demnităţii. Şi, aş adăuga eu, şi datoria demnităţii. Coborârea la folosirea ca lozincă politică a unor perversităţi sexuale, evident jegoase, înseamnă căderea din demnitate. Din demnitatea de Om, din demnitatea de Creştin, din demnitatea de Român. Ţine de patologia comunistă convingerea că poţi fi creştin dar să foloseşti lozinci politice obscene. Icoana sfinţilor şi eroilor Neamului Românesc ne arată incompatibilitatea totală între cele două stări: aceea de Român şi aceea de „cuist politic. Dacă ducem comparaţia la Fiul lui Dumnezeu şi Apostoli, Părinţii Neamului Românesc şi, desigur, ai Bisericii, avem aceeaşi incompatibilitate totală.

Al doilea, nu PSD este de vină pentru situaţia din România. PSD este un produs al situaţiei din România, o situaţie a cărei răutate a fost doar adâncită prin campania „Cuie PSD!„. Care este această situaţie?
Din păcate, Republica România, cea de după 1990, este dominată de mafia generalizată a eşaloanelor superioare ale Securităţii şi Partidului Comunist. Conturile personale ale Ceauşeştilor, cu miliarde de dolari, se volatilizează. Flota se volatilizează. Industria se volatilizează. Etc., etc.
În acest context lumea politică este controlată de aceşti agenţi străini; sunt persoane fără demnitate (necunoscând noţiunea, în fapt), extrem de încrezute şi agresive, fără niciun dumnezeu, gata oricând să lingă pantofii şefilor şi să-i calce în picioare pe cei aflaţi în puterea lor. De la Lucian Boia, turnător comunist ce a ţinut lecţii de onestitate studenţilor naivi, până la Silviu Brucan, Ion Iliescu, Petre Roman şi alte beizadele ale agenţilor Uniunii Sovietice în România.
Folosind principiul devide et impera au creat sau au preluat partidele politice care puteau avea priză la public. Cele prea autonome – sau cu sprijin extern neagreat – au fost decapitate, orbite, trecute pe linie moartă.
În toate aceste partide favorizate, găsim nenumăraţi foşti. Fie că este vorba despre PSD, PNL, PMP, ALDE sau UDMR, chiar şi „curatul” USR (care scapă de foşti doar dacă sunt semnalaţi în presă). Toţi cei care au ajuns la conducerea Republicii România de după 1989 au un trecut comunist reproşabil (delicat spus), în vreme ce niciun fost deţinut politic nu ajunge în vreo funcţie esenţială în Republica România. Chiar şi aşa-zisa „condamnare a Comunismului” este făcută fără a se ţine seamă de punctele de vedere ale foştilor deţinuţi politic.
Aceste feţe ale Comunismului, aceste măşti, sunt adorate de cei manipulaţi. Unii, anti-PSD, alţii pro-PSD, unii anti-PMP, alţii pro-PMP, unii anti-USR, alţii anti-USR etc., etc. Şi astfel cei din spatele marionetelor numite partide politice duc mai departe Republica România spre noi culmi ale jafului şi decăderii morale.

Al treilea, faptul că patimile orbesc. Văd oameni, cândva anti-comunişti, care acum susţin proiectele neocomuniste ale unor partide politice doar pentru că acestea se declară anti-PSD. Campania de abrutizare – sufletească şi intelectuală – „Cuie PSD!” are o mare contribuţie la această orbire. Este o superficialitate cruntă, ce va fi plătită cumplit. Acum este doar începutul.

Mihai-Andrei Aldea

Dreptăţii lui Dumnezeu ei nu s-au supus

Magazin DSV

The Way to Vozia…

Îndem la luptă

10 gânduri despre “Manipularea „Cuie PSD” şi feţele Comunismului

 1. Care e solutia? Pe cine sa alegem? Unde e romanul ala curat nationalist ortodox? chiar dumneata care traiesti in tară te-ai inselat in „recomandarea” lui T ologul care s-a dovedit de curand dusman al bisericii!

  Apreciază

 2. Au existat fosti detinuti politici care au avut functii importante in stat, mai ales pe vremea guvernarilor pntcd. Ion Diaconescu este un astfel de exemplu. Din pacate, se stie cu ce rezultate …

  Apreciază

 3. Parinte, va contrazic.
  PSD trebuie sa se curete (adica sa dispara). Nu pentru ca asa spune marele Plavan. Nu pentru ca e o mantra, bagata in cap gugustiucilor indopati cu graunte neo-marxiste si mintiti ca sunt de dreapta.
  Trebuie sa dispara ca blocheaza prin impostura lui aparitia unui curent real conservator, real nationalist si realmente interesat de problemele marilor clase sociale – ale muncitorilor, ale taranilor, ale saracilor jefuiti de tranzitie, ale intreprinzatorilor romani.

  Observati ca au sustinut tot: boicotul de facto la referendum, indoctrinarea sexuala in scoli, vanzarea tarii, cedarile catre UDMR.

  Ce a fost grav la acea expresie e ca a normalizat un limbaj porcesc in societate si presa. Au ajuns sa-l repete si copiii, o bucurie diavoleasca a inamicilor nostri. Observati cum Hollywood si MTV au normalizat F-word si injuraturile cu blasfemii (care nici nu mai sunt percepute ca atare) in decurs de doar 2 generatii. Suntem supusi aceluiasi retetar. PSD a fost victima colaterala in el. Observati cum a ajuns in exprimarile publice ale celor mai sclifositi intelectuali, ca Liiceanu, Sora sau Cartarescu.

  Apreciază

 4. @Lucian
  Din punctul meu de vedere o funcţie fără putere decizională este mai mult decorativă decât importantă. Un secretar de stat are mai multă putere efectivă decât preşedintele unei camere parlamentare. Cel puţin legal. Ca urmare, nu, niciun deţinut politic adevărat nu a avut funcţii real importante. Iar CDR a fost condus de fapt de aceeaşi mafie securisto-activistă comunistă ca şi FSN-ul.

  Apreciază

 5. @ioansperling

  1. Îmi pare rău că nu mă fac înţeles. Nu am recomandat pe nimeni dintre candidaţi ca fiind „român curat, naţionalist şi ortodox”. Pe nimeni. Am recomandat un bine mai mic în locul unui rău mai mic sau mai mare. Deosebirea este uriaşă.

  2. T. nu este, o spun cu tărie, un „duşman al Bisericii”. A greşit, este adevărat. Şi nu o singură dată. Însă toţi greşim. De obicei, nu zi de zi, ci de mai multe ori pe zi. Asta nu ne face „duşmani ai Bisericii”. Ne face încă departe de starea de îndumnezeire la care trebuie să ajungem.

  Apreciază

 6. 1.E drept ati recomandat ca fiind „binele cel mai mare” dintre candidati! Halal bine!
  2. Asta o puteti spune despre Ioan Sperling Oarecare cand e vorba de un candidat la Presedentia țarii o astfel de gresala te descalifica! De ce nu il punem inapoi pe Băsescu sau Constantinescu, sau il punem pe Ponta….toti gresim „de mai multe ori pe zi”!?

  Apreciază

 7. @ioansperling

  1. Dat fiind că este o discuţie despre ce am spus, mă voi cita:

  „Votez cu Theodor Paleologu pentru că este un om bine intenţionat, cu experienţă diplomatică, administrativă şi politică; şi pentru că este singurul bine printre primii cinci candidaţi; are alte poziţii decât mine în privinţa UE (eu vreau o alianţă europeană de state suverane…) şi în alte domenii, deci nu este exact binele pe care îl doresc pentru România… dar este un bine.”

  2. Băsescu, Ponta, Iliescu etc. sunt agenţi străini; la ei problema nu sunt greşelile, ci obiectivele; greşelile lor deja sunt total secundare. M-aş bucura să avem un preşedinte ale cărui obiective să nu ne îngrijoreze şi să ne putem face griji doar pentru greşelile lui.

  Apreciat de 1 persoană

 8. @ioansperling Pe cine să votăm?!? http://www.partidulpoporuluibacau.blogspot.com Da’ parcă văd că așa ceva nu va fi promovat niciodată. Explicația?!? Tocmai a dat-o părintele în articol. Astfel că… iar nu votez nici data viitoare. Oricum, ultima oară am votat cu Vadim așa că… vă dați seama cam ce vreau să votez, nu?!? Nu fac compromisuri, deci Niciodată nu mă iau după mersul lumii (nu votez răul mai „mic”). Sănătate și… intrați pe link. Poate reușiți să aprofundați, și să promovați, cea ce este acolo?!?

  Apreciază

 9. Din nefericire, aveti totala dreptate legat de ocupatia sub care suntem si despre care vorbeati si in conferinte.
  Atunci cand se fac legi, acestea se fac la comanda, iar cei vizati de aceste legi nu sunt deloc intrebati.
  Stiu concret cel putin 2 legi din agricultura in care interesele din exterior sunt impuse „cu pumnul in gura” prin legi nedemocratice de la legiuitor spre cetatean.
  Idem – legat de atitudinea total alarmist-panicarda fara sens logic, dar cu scop de a masca alte interese si actiuni, fata de coronavirus (covid 19) in care nu s-a cerut parerea medicilor cu experienta, ci masurile, regulile, protocolul de lucru si de atitudine s-au impus de sus in jos pe linie politica.

  Din nefericire, cei care au pus mana pe locurile cheie de decizie (indiferent de partid) sunt specialisti in dezbinare, deturnarea atentiei, diversiune si mai ales blocare a initiativelor cu adevarat constructive.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s