Pentru oceanul de manipulare anti-referendum s-au folosit nenumărate stratageme. La fel cum a fost la alegerile din 1990, când oamenii urlau de fericire că îi pot vota pe Iliescu şi Roman, că sunt salvatorii Ţării făcând asta, că prin ceea ce fac se împotrivesc urii, conservatorilor, „cadavrelor ambulante”, retrograzilor, primitivilor, înapoiaţilor etc. Aceştia fiind noi. Noi, cei care fusesem la Revoluţie, cei care eram în Piaţa Universităţii, cei care îi susţineam pe Raţiu şi Câmpeanu.
Iliescu şi Roman au luat puterea, au chemat minerii, s-au răzbunat pe cei care îi contestaseră. Apoi s-au răzbunat şi pe cei care i-au votat. Au distrus România, pas cu pas. Exact după scenariul pe care îl demascasem noi în 1990! Scenariu despre care ni s-a spus că este „paranoia”, „mania conspiraţiei”, „gândire înapoiată”, „primitivism”, „anti-progresism” etc., etc.
Dar, iată, exact cum prevenisem atunci, industria a fost pusă pe butuci, s-a ajuns la interzicerea dezvoltării afacerilor româneşti peste un anumit plafon, România este statul european cel mai dependent de corporaţii – adică cel mai aservit unor puteri externe -, pământul este deja în mare parte proprietate străină etc., etc., etc.
Mai mult, milioane şi milioane de Români au plecat – şi pleacă! – în străinătate, în cel mai mare exod european de după 1945.
Şi mulţi sunt ruşinaţi că i-au votat pe Iliescu şi Roman, că mamele şi surorile lor au strigat „nu vrem bani, nu vrem valută, vrem ca Roman să…”, că au fost gata să-i bată pe cei care ţineau cu Raţiu sau Câmpeanu, că i-au înjurat, blestemat şi ocărât în fel şi chip.
Cine nu învaţă istoria este silit să o repete.
Manipulările de la Referendumul din 2018 au avut succes asupra multor oameni. Oameni care, după deviza comunistă, „au crezut fără să cerceteze”.
Ştiţi, deviza aceasta? Spuneau activiştii de partid (inclusiv unii care sunt astăzi mari profesori şi dau lecţii de democraţie) că „scrie în Biblie” asta: „Crede şi nu cerceta”. Minciună pe care mulţi au crezut-o şi o cred şi astăzi, fără să cerceteze. De fapt în Biblie scrie „toate să le cercetaţi, păstraţi ce este bun” (I Tesaloniceni 5.21). Dar mulţi au crezut minciuna comunistă, fără să cerceteze!
La fel au crezut şi acum, mulţi, tot felul de manipulări. În imensa lor majoritate la fel de prosteşti ca cele care „spuneau poporului cum vând Câmpeanu şi Raţiu România”. Pe care, desigur, Iliescu şi Roman – ca USR-ul şi Accept-ul de azi – o apără de „trădătorii” care „vor să ducă România înapoi în trecutul întunecat”.
În 1990 „înapoi în trecutul întunecat” însemna „în vremea burghezo-moşierimii”, în această campanie de manipulare a fost „în Evul Mediu”. Vom ajunge curând la Big-Bang sau înainte de el şi toţi se vor cutremura de groază că opoziţia îi duce acolo!
Dintre toate manipulările, mă opresc aici la una singură, extrem de idioată, dar care a fost şi este crezută de mulţi: „nu participăm la Referendum că se cheltuie banii aiurea”.
Nu o să discut acum despre felul în care este împărţit bugetul şi despre felul în care este cheltuit. Despre faptul că Ministerul Sănătăţii are bani din belşug, dar îi cheltuie… aiurea, aruncând din ţară medici şi asistente, infirmieri şi alt personal esenţial. Vreo 200 de milioane de euro s-au dat numai pe „cardurile de sănătate” care nu aduc absolut niciun avantaj, dar au provocat nenumărate blocaje ale sistemului de sănătate! Sau despre felul în care Ministerul Educaţiei zice că nu are bani pentru wc-urile şcolilor sau pentru încălzirea acestora, dar dă peste 80 de milioane de dolari pe an… ca să facă reeducarea sexuală a părinţilor. Pentru că, nu-i aşa, de aia nu merge bine România, de aia nu avem şosele, nu avem medici în spitale, de aia a închis Statul peste 70 de spitale, pentru că părinţii nu au fost reeducaţi sexual!
Dar, nu, nu despre asta discut acum.
Discut despre cele 30 sau 40 sau 50 de milioane de euro – nu s-a hotărât nimeni care ar fi cifra reală – care „s-ar irosi pe Referendum”. Sau, după aceeaşi manipulare comunistă ca cea din 1990, „s-au irosit pe Referendum”.
Însă nu o să stau să explic aici că democraţia costă, că referendumul este un drept esenţial şi costă infint mai puţin decât vor costa privilegiile absurde cerute de comunitatea lgbt. O să mă opresc la alt aspect al păcălelii uriaşe căreia i-au căzut victimă cei mai mulţi dintre Români. Un aspect care ţine de „crede şi nu cerceta”.
Căci mulţi au crezut că dacă boicotează „fac economie” sau „protestează”. Ca şi cum politicienii ar putea fi impresionaţi de asta. (Apropo, când boicotaţi autostrăzile despre care se ştie cu dovezi că au fost mijloc de jefuire a banului public? Niciodată, ştiu, logica cere discernământ.) Dar ce au făcut, de fapt?
Boicotul a dublat cheltuielile cu Referendumul.
Pentru că Legea 3/2000, după care s-a desfăşurat Referendumul din 2018, spune foarte clar, la Articolul 5, alineatul (2):
„Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.„
Textul este foarte clar: dacă participarea este sub 30% Referendumul NU ESTE VALABIL.
Adică trebuie repetat.
Şocant?
Conform Legii 3/2000, Art. 4, alin. (2), dacă la Referendum nu participă cel puţin 30% dintre cei înscrişi pe liste… Referendumul nu este valabil! Juridic este ca şi cum nu ar fi avut loc. Adică trebuie repetat.
Trebuie repetat, deci trebuie aruncate alte 30 sau 40 sau 50 de milioane de euro! Iar şi iar, până când prostia cu boicotul este depăşită. Conform legii.
Să fie limpede: dacă se vota NU în majoritate, revizuirea Constituţiei era respinsă; dacă se vota DA în majoritate, revizuirea Constituţiei era aprobată; dacă participarea este sub 30%, Referendumul este invalidat şi trebuie repetat.
Odată ce iniţiativa a fost semnată de peste un milion de cetăţeni (peste trei milioane în acest context), iar Curtea Constituţională, Parlamentul şi celelalte instituţii au validat iniţiativa, singura încheiere este un Referendum valid.
Prin manipularea boicotului s-a izbutit crearea unei situaţii extrem de urâte:
ori se repetă Referendumul, pierzându-se o tonă de bani, ori se renunţă la democraţie, încălcându-se legea şi deschizându-se calea către dictatură.
Cât ne costă boicotul Referendumului?
Dacă suntem norocoşi, încă pe cât s-a plătit pe 6-7 Octombrie 2018.
Dacă nu suntem norocoşi, ne va costa câtă democraţie mai există (exista?) în România.
În rest, pace tuturor! Şi încercaţi să verificaţi „soluţiile salvatoare” pe care vi le oferă în zbor reţelele de socializare, televiziunile, minunaţii politicieni. E mai greu pe moment, dar e mai uşor pe termen lung.
Bună dimineaţa!
Mihai-Andrei Aldea
Sărutăm dreapta părinte !!! M-aţi făcut să-mi bată inima din nou cu putere : ar fi d.p.d.v legal, posibilă repetarea referendumului, deoarece a fost invalidat ??? Ar fi o minune covârșitoare, asemeni celei relatate de sfinţii apostoli evangheliști și citită la Sfânta Liturghie, exact în duminica votului, „Învierea fiului văduvei din Nain” !!!
În ceea ce privește o nouă cheltuială cu organizarea unui nou referendum, ce mai contează 34 de milioane de euro pentru un nou referendum, având în vedere că s-au irosit bani publici cât pentru 100 de referendumuri, din decembrie ’89 încoace ??? Pentru parcul Verdi din București s-au alocat recent 50 de milioane de euro, pentru patru stadioane de fotbal, ce se vor construi în România până-n 2020, s-au alocat 100 de milioane de euro, etc. Iar aici, în ceea ce privește căsătoria „între un bărbat și o femeie” este vorba de viaţă sau de moarte !!! Nici măcar nu încape comparaţie !!! Să dea Domnul să fie cum spuneţi sfinţia voastră !!! Amin și Doamne ajută tuturor !!!
ApreciazăApreciază
Chiar dacă s-ar repeta (lucru care nu-l vad posibil mai ales acum cand puterea stie ca interesul este scazut) de ce nu s-ar intampla la fel?
ApreciazăApreciază
Daca rezultatul referendumului pentru mine a fost un dus rece…realizarea ipocriziei, imposturii si ignorantei celor pe care ii aveam alaturi …a fost un cutit infipt in spate. Oameni pe care ii consideram inteligenti, puternici, capabili de analiza, care imi povesteau de frumusetea Sfantului Maslu, care merg regulat la Biserica in cautarea linistii, a pacii…au stat acasa. Nu am avut puterea sa le ascult explicatiile. L-au ales pe Baraba cu atata usurinta incat, acum, am inteles cu adevarata, profetia Sfantului Antonie; a sosit vremea nebunilor.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Deci 20% informati si maturi, restul de 80% sunt ipocriti si prost informati. In loc sa trageti o concluzie inteleapta, o tineti tot cu trufie si superioritate. Ati facut un referendum despre NIMIC. Casatoria intre homosexuali oricum nu era permisa de constitutie (este decizi a CC din 2015 unde se explica clar sa „intre soti” inseamna, conform terminologiei din 1991 cand a fost scrisa, intre barbat si femeie)
Ati aruncat argumente false de ce trebuie votata:
– ca vor adopta homosexualii copii – acum pot adopta fara probleme, nu conteaza orientare sexuala – nu ajuta referendumul
– ca se va introduce teoria transgender in scoli – nu ajuta referendumul, ca nu despre asta era intrebarea
In loc sa va uitati in propria ograda unde aveti conducerea bisericii moarta dupa lux, si multi popi care fara bani nu boteaza si nu ingroapa morti… Sa nu uitam ca aceasta campanie care a mancat timp si a distras atentia romanilor a fost lansata exact in perioada cand era plina presa de luxul si opulenta conducerii BOR (mercedesuri de 100 miii de euroe etc). Asta e de fapt, sunteti niste lupi care vreti turme de oi la picioare.
ApreciazăApreciază
Stimate anonim, ai o viziune optimistă.
Nu sunt 20% informaţi şi maturi, ci mult mai puţini. Din fericire, restul dintre cei 20% au fost destul de înţelepţi încât să se ia după aceştia.
Este, de fapt, cam ceea ce a fost şi în 1990, când tot aceasta a fost proporţia între adoratorii celebrului cuplu comunist Iliescu+Roman şi cei care i-am susţinut pe Raţiu şi Câmpeanu.
În ceea ce priveşte rostul Referendumului pentru familie, e greu de explicat cuiva care refuză să vadă realitatea. Dar cine deschide ochii şi urechile la argumentele celeilalte părţi, poate să înţeleagă.
Faptul că decizia CC din 2015 explică ce însemna conform terminologiei din 1991 nu închide problema, din multe puncte de vedere. Redefinirea termenilor este un fapt curent în jurisprudenţă şi legislaţie. Iar acest Referendum este doar un prim pas către o legislaţie care să apere familia. Aici sunt multe de spus, dar de vreme ce s-au prezentat deja – şi de mine, şi de alţii – nu are rost să fie reluate pentru cineva care nu s-a ostenit să asculte decât una dintre părţi. Cum se spune, cine caută, găseşte. Inclusiv rosturile Referendumului pentru familie.
În ceea ce priveşte „argumentele aruncate”, vă aparţin dvs., nu mie.
Vă rog să îmi spuneţi procentul acela de „mulţi popi” (exprimare tipic comunistă) care „nu îngroapă şi nu botează fără bani” (lozincă tipic comunistă). Din 15.000 de preoţi ortodocşi din România, care este procentul de asemenea preoţi? Cu un studiu clar!
Şi, de asemenea, câte mercedesuri de „100 miii de euroe” există în posesia „conducerii BOR”. Cu documente clare.
Altfel totul este strict o minciună comunistă.
Aştept documentele.
Mulţumesc.
ApreciazăApreciază
Apreciez din toată inima scrisul limpede, argumentat şi de bun simţ al părintelui Aldea. Subscriu 100%. Şi nu pentru că sunt preot şi ţin cu „popii”, ci pentru că pot mărturisi la fel, nu doar în urma celor peste 35 de ani de preoţie şi profesorat, ci şi în calitate de soţ, de tată a 3 copii şi de bunic a 10 nepoţi (iar al 11-lea pe „drum”, cum se spune). Mi-aş îngădui în plus să adaug şi o rază de optimism: nereuşita de moment a Referendumului, bine gestionată, ne poate ajuta pentru a înfrunta mai uniţi pericolele care ameninţă familia creştină şi naţiunea română. Mai uniţi, mai înţelepţi, mai modeşti privind partea materială (sunt puţini preoţii/ierarhii care se complac în opulenţă, dar ştiţi cum e: la un cor de 100 de inşi, dacă unul cântă fals acela se aude…Asta, apropo de fratele care a văzut în „curtea” noastră multe mercedesuri… Rog să vadă şi maşina mea, din 2002, second hand/al patrulea proprietar, la care mereu am cite ceva de reparat, dar foarte utilă, totuşi, mai ales pentru a ajunge la casa părintească, undeva la munte). In fine, să fim cu mai mult tact pentru a transmite mesajele, pentru a fi mai convingătoare. Incolo, zic şi eu odată cu părintele Mihai: pace tuturor! (şi celor ce aţi votat şi celor care nu aţi votat acum…)
Preot Vasile Gordon
ApreciazăApreciat de 1 persoană
@ioansperling
http://www.cuvantul-ortodox.ro/atunci-vine-dumnezeu-in-momen%c2%adtul-in-care-va-muri-omul-si-vor-inceta-sa-mai-existe-nadejdile-omenesti-calea-suferintei-pr-varnava-iankos-invierea-fiului-vaduvei-nain-cercetarea-dumnezeu/#more-111217
Dacă nu găsești frăţia ta răspunsul aici, nu știu ce aș putea să-ţi răspund. „Ceea ce este cu neputinţă la oameni, este cu putinţă la Dumnezeu.” Deși fiul ei murise, văduva mergea spre Hristos, spune părintele Varnava Iankos. De aceea și Domnul Hristos i-a înviat fiul, „singurul fiu al mamei sale”, singurul ei sprijin, singura ei nădejde. Oare nu era Referendumul singura nădejde a neamului românesc dreptcredincios ? Și dacă a murit („eșuat”), nu poate Domnul să-l „învie”, adică să ne mai dea o oportunitate de a-l organiza din nou ? Este cumva întâmplare la Dumnezeu ? Evident, nu !!! Dacă în duminica Referendumului s-a citit la Sfânta Liturghie pericopa evanghelică a „învierii fiului văduvei din Nain”, n-ar trebui, măcar acum după eșec, să facem asemenea văduvei din Nain, pași către Domnul Iisus Hristos, adică să-l rugăm și, mai ales să-l LĂSĂM pe EL să lucreze ???
ApreciazăApreciază
Rezultatul referendumului, potrivit legii, nu este valabil și atât. Referendumul nu se repetă. Alt referendum presupune alte liste de semnături și altă lege de declanșare.
ApreciazăApreciază
După care prevedere legală?
Textul este clar: sub 30% referendumul NU este VALID. Adică nu produce efecte juridice. Este exact ca în Parlament când nu este cvorum la vot: legea NU este respinsă ori admisă, votarea este invalidată de lipsa cvorumului și SE REPETĂ.
ApreciazăApreciază
Părinte, mulțumesc pentru cuvinte! Binecuvântați și vă rugați și pentru mine!
ApreciazăApreciază
@Florin Giurca
Conform cărei legi ???
ApreciazăApreciază
[…] via Prostia care sminteşte. Cât ne costă boicotul Referendumului? […]
ApreciazăApreciază