Ce trebuie să facă Statul ACUM. Diplomație reală

M-au rugat câteva persoane să spun ce ar trebui să facă Republica România acum, dacă ar fi condusă de Români competenți.

  1. România ar trebui să declare mobilizarea generală și să folosească ceea ce se întâmplă în Ucraina spre a pregăti militar eficient un contingent de cel puțin o sută de mii și maximum trei sute de mii de oameni.
  2. România ar trebui să aducă cel puțin 15.000 de militari de elită la frontiera cu Republica Moldova și să anunțe oficial că garantează libertatea acesteia în fața Ucrainei și Rusiei și este gata să intervină militar dacă Ucraina sau Rusia încalcă frontierele moldovenești.
  3. România ar trebui să aducă cel puțin 20.000 de militari de elită la frontiera cu Ucraina și să fie pregătită să îi trimită, ca trupe de menținerea păcii, în Vestul Regiunii Odesa (până la Maiac și Ovidiopol cel puțin), în Regiunea Zacarpatia, în Regiunea Cernăuți și în Regiunea Ivano-Frankivsk, astfel încât să nu aibă loc dezastre umanitare și crime împotriva populației locale.

Bineînțeles, odată realizat punctul 3. (astăzi sau mâine), România ar trebui (4.) să aibă grijă ca populația băștinașă să aibă prioritate față de refugiați și coloniștii vechi și noi (conform tratatelor internaționale în care Rusia și Ucraina au fost permanent parte din secolul al XIX-lea încoace este interzisă colonizarea pe criterii etnice, schimbarea structurii etnice etc., deci toate actele de acest fel comise de Rusia, URSS, Ucraina sunt ilegale și trebuie îndreptate).

5. România ar trebui să înceapă programe de refacere a identității naționale pentru Românii deznaționalizați din regiunile de la punctul 3. (și nu numai).

Acestea ar fi acțiunile unei diplomații românești care este cu adevărat diplomație și cu adevărat românească. Restul e mizerie.

Dr. Mihai-Andrei Aldea

6 gânduri despre “Ce trebuie să facă Statul ACUM. Diplomație reală

  1. Eu înţeleg să fim oameni.
    Dar parcă în ochii statului (anti-)român, unii sunt mai oameni decât alţii.
    De pildă, dacă un om al străzii român (să-i zicem, fără dispreţ, un boschetar), după ani de zile de supravieţuit pe stradă, s-ar duce la centrele de refugiaţi ridicate de oficialităţi şi ar cere şi el mâncare, apă, cazare şi transport GRATIS (vezi poza de mai jos), i s-ar da?
    Sau i s-ar spune în faţă că nu este refugiat ucrainian (sau ucrainean) şi, deci, nu primeşte nimic?
    Cred sincer în varianta a doua.
    Şi apare întrebarea: de ce greutaţile de o viaţă a unora sunt mai puţin urgente şi mai puţin importante decât greutăţile de trei zile a altora*?
    Răspuns: pentru că primi sunt români, iar ceilalţi sunt orice, numai români nu**. Şi asta le garantează întâietate la orice în statul (anti-)român.

    –––––––––––-
    *Să nu uităm că războiul a început joia asta (24.02.2022). Nu a trecut chiar atât de mult de atunci.
    **Nu am nimic cu acei oameni care fug din calea războiului şi e absolut normal să îi ajutăm dacă putem (imaginile cu civilii refugiaţi noapte în staţiile de metrou, dormin pe jos unii lângă alţii sunt sfâşietoare; şi câine de-ai fi, tot ţi se face milă de ei); dacă am fi în locul lor, şi noi am vrea să fim ajutaţi. Dar să nu facem din ei, la porunca statului, dumnezei pe pământ.

    Apreciază

  2. Gânduri bune părinte, dar mi-e teamă că doar pt trecut: căci este mai târziu decât credem. Nu mai are România timp ca să își facă o diplomație adevărată, deși oameni s-ar găsi. În plus mai suntem prinși în NATO și UE- ca colonie (cacofonie intenționată).
    Nici o armată pe măsură; singura șansă reală actuală ar fi masarea forțelor armate pe Carpați de jur împrejurul Ardealului și retragerea populației în interior, cu formarea multor detașamente de guerilă, care să poată acționa independent atât în munți cât și în orașe mari. Și bineînțeles concentrarea rezervelor acolo unde acționează armata și gherilele. Dacă de bombardat dușmanii (ruși, unguri, evtl bulgari) vor putea să o facă prin rachete, avioane, etc., de avansat terestru prin munți sau prin desant aerian, în astfel de condiții nu o vor putea face, respectiv vor renunța rpd la această tactică. Iar între timp, Românii tb să ne organizăm diplomația pt viitor, neutră, dură în ceea ce privește recuperarea tuturor teritoriilor românești- de la Nistru pân-la Tisa- și maleabilă numai cu cei care agreează obiectivele doctrinei românești.
    Bineînțeles că nu tb abanonat restul teritoriului statal fără a organiza acolo șicane, ambuscade, blocade dușmanului, astfel încât să guste din „primirea călduroasă” și până vor ajunge la dealurile Carpațlor!!

    Apreciază

Lasă un comentariu