Rusia contra Ucraina. Prostia care smintește

Se coace, de ceva vreme, un război în care să fie implicată Rusia.
Nu a vrut Putin să mai invadeze ceva după alegerea lui Biden de Soroș, Gheiț și alți mafioți, se merge pe provocare, manevră, manipulare.

Să fim serioși:
Rusia deține în clipa de față Părțile Donețului – „Regiunea Doneț” în descrierea presei inculte – și Crimeea. Teritorii ce, etnic, sunt majoritar rusești.
Ca urmare, nu există niciun interes rusesc pentru invadarea și/sau cucerirea sărăciei de Ucraina.

Dar există interesul lui Biden sau, mai precis, a lui Vânător și celor din spatele lui – cine știe, știe – ca Rusia să fie atrasă într-un conflict. Cât mai mare.
Astfel încât să se acopere abuzurile nesfârșite ale Plandemiei, crimele împotriva umanității săvârșite de conducerea Canadei și Australiei, Austriei sau Germaniei, Italiei ori Franței, Chinei, Spaniei, Marii Britanii etc., etc.

Neînțelegerile, conflictele și istoria ruso-ucraineană constituie un pretext potrivit.

Doar că Putin nu joacă așa cum i se cere.

Nu pentru că ar fi băiat bun – cum cred naivii, ca să nu spunem proștii – ci pentru că are prea mult de pierdut.

Rusia este chiar indignată!
Ucraina atacă Republica Donețk, masacrează civili, săvârșește crimă după crimă. Iar Occidentul urlă că Rusia este agresor!

Rusia este chiar indignată!
Când părți din Iugoslavia au cerut independență, chiar fără referendum, SUA și alte puteri au pus bombele pe Belgrad și Serbia ca să sprijine „voința populară”.
Când Rușii, majoritari în Crimea și Donețk, supuși genocidului de Ukraina, cer independență, Occidentul sprijină masacrarea lor ca să sprijine „unitatea statului ucrainean”.

Ale dracului* principii democratice, nu-i așa?
Se schimbă cum bate vântul prin cancelariile sau mai bine zis prin capul miliardarilor din spatele cancelariilor occidentale.

Și ce dacă?

Pun această întrebare pentru Românii naivi – ca să nu spunem proști** – care se implică de o parte sau alta.

Sunt unii care susțin Ucraina, sunt unii care susțin Rusia.
Sunt unii convinși că Putin este omul lui Dumnezeu, alții convinși că este omul Satanei.
Sunt unii convinși că Ucraina trebuie apărată, alții că Rusia trebuie apărată.

Adevărul este că sunt două state satanice care merită să se bată între ele până se alege praful de amândouă.

Da, nu se va întâmpla, știu asta. Dar amintesc principiul fundamental, mereu uitat de sentimentaliști – mereu ușor de manipulat.

Ucraina este agresorul, invadatorul și criminalul în acest caz, spun cei care se uită la datele istorice și la voința populară:
1. Ucraina nu are niciun drept istoric în Donețk sau Crimeea.
2. Uriașa majoritate a populației din Donețk și Crimeea a vrut și vrea să țină de Rusia.
3. Comunitatea internațională a pecetluit prin Războaiele din Iugoslavia, susținerea Kosovo și alte asemenea acte principiul auto-determinării pe criterii etnice.

Da, spun eu, dar Ucraina a fost născocită de Rusia!

Din secolul al XV-lea până în secolul al XVIII-lea Ucraina a fost un fel de n-ar mai fi. Cum îi zice și numele – „La Sfârșit” („U Kraina”) – era regiunea de la capătul Poloniei și Lituaniei. Nu era o țară, nu era o națiune, era partea de frontieră a Regatului Poloniei și Lituaniei.

Iată două dovezi istorice:

Hartă a Regatului Poloniei și Lituaniei la 1500
Ucraina (Ukraina) este o regiune măruntă (și nedelimitată) la sud de Kiev
Hartă Germană a împărțirii Regatului Poloniei și Lituaniei în secolul al XVIII-lea
Ucraina (Ukraina) este o regiune măruntă (și nedelimitată) la sud de Kiev

Niciodată până în secolul al XVIII-lea Zaporojenii sau Cazacii de pe Nipru – și cu atât mai puțin cei de pe Doneț -, nici Rușii Albi (Bielorușii), Rusinii, Huțulii, Rutenii sau alte ramuri slave nu au avut ideea că ar fi „Ucraineeni” sau ar ține de „Ucraina”.
O asemenea idee le-ar fi părut fie simplă prostie – că doar nu locuiau în Ucraina! -, fie chiar insultă – pentru mulți Ucraina fiind un fel de pușcărie, un loc pentru ticăloși, nebuni și condamnați.

„Națiunea” Ucraineană și „Țara” Ucraina au fost create de imperialismul rusesc.

Pentru a se întinde în teritorii în care Rușii nu existau – sau erau extrem de puțini, dacă erau pe acolo – Rusia a născocit o „națiune soră”. Pe care, evident, să o elibereze de „bestiile de ocupanți”.

Și pentru că păcăleala trebuia să poarte un nume, s-a numit Ucraina.

Această încropeală, menită să adune Slavii Vestici în brațele „Maicii Rusia” și să nimicească băștinașii Români sau Lituanieni a avut succes.
Pas cu pas au fost slavizate Zaporojia, Podolia, Chersonezul, Cimeria (Molojna), Azovul sau Meotia, Crimeea, Vozia, chiar și Țara Fagilor, Bucovina, cel puțin în partea nordică.

Ce nu s-a așteptat inteligența rusească a fost ca națiunea artificială și țara artificială să se întoarcă împotriva Rusiei!

Dar acest lucru s-a întâmplat!

În 1918 născocirea rusească a cerut nu doar independența – act deja șocant pentru Rusia – ci și teritorii inimaginabil de largi. Cele mai „modeste” „revendicări” ale Radei de la Kiev mergeau de la Carpați la Don. Altele ajungeau din Germania, Austria și Grecia în Caucaz și dincolo de Volga.
Da, Ucraina pretindea și pretinde că Moldova este teritoriu ucrainean ocupat de Români și care trebuie eliberat. A pretins în 1918, 1919, 1920, 1921 etc., pretinde și astăzi.
Dar și că largi teritorii polone, bieloruse, rusești, ungurești, slovace, bulgărești etc. sunt de fapt ucraineene.

Motivul este simplu: creată ca o adunare a Slavilor ne-ruși, Ucraina poate pretinde – și pretinde! – orice teritoriu pe care a trăit vreodată o comunitate slavă ne-rusă… ori chiar rusească. Pentru că dacă Rusia poate cere, de ce nu și Ucraina?

Da, Ucraina practică genocidul etnic: împotriva Românilor, Ungurilor, Rușilor, Polonezilor și oricăror alți minoritari.

Da, Occidentul știe și, pentru că are anume afaceri în Ucraina, tace din gură.

Pe scurt, Rusia se înfruntă cu monstrul pe care l-a născut.

O fi Donețkul, după principiile pecetluite de UE și NATO, îndreptățit la independență sau unirea cu Rusia. Dar există acolo resurse pe care Vestul le vrea.
Și, mai ales, e nevoie de Rusia ca dușman, pentru ca nazismul Canadei sau Australiei, Austriei, Germaniei sau Guvernului Biden-Kamala să fie băgat sub preș.

Deci se va face tot ce e posibil să iasă război și să se dea vina pe Rusia.

Dar nu plângeți Rusia! Ea însăși a făcut asta de nenumărate ori! Acum doar are parte de ceea ce a făcut altora, iar și iar.

Cine seamănă vânt culege furtună, spune un vechi proverb românesc.

Și înainte să vă îngrijorați pentru Rusia ori Ucraina, îngrijorați-vă pentru Țara voastră.

Prostul moare de grija vecinului, spune alt proverb românesc.

Mai bine ne-am uita că soluția „iubiților conducători” ai României la scăderea natalității și fuga Românilor din Țară este colonizarea cu muncitori străini aducerea a o sută de mii de muncitori străini în România.
Nu încurajarea natalității, nu sprijin pentru angajarea Românilor în propria Țară – prin scăderea fiscalității demente (scădere practicată pentru străini!) sau prin scăderea birocrației demente (scădere practicată pentru străini!) și alte măsuri elementare. „Soluția” acestui Guvern – ca și a altora – este aducerea de străini.

Lăsați sentimentele duioase pentru agresorii noștri și gândiți-vă ce puteți face pentru Țară și Neam.
Sau lăsați-vă duși de prostia care smintește. Alegerea e a voastră – dar și răspunderea înaintea Judecății lui Dumnezeu.

Pr. Mihai-Andrei Aldea


* Dumnezeul nostru nu este al neorânduielii, iar Satana este tatăl minciunii.

** Umblă zvonuri despre Români care luptă, ca voluntari, de partea Ucrainei și respectiv Rusiei în Donețk. Asta ar fi chiar prostie în stare pură.

25 de gânduri despre “Rusia contra Ucraina. Prostia care smintește

 1. M-am saturat de americani pâna peste cap! Trebuie sa-si bage coada peste tot si in urma lor ramane un dezastru niciodata ceva bun! Acum mai au si un bătrân sclerozat in frunte care face tot ce i se spune sa faca de catre serviciile din spate iar astora le plac războaiele departe de America! Sper ca Germania sa fie un catalizator bun si sa se rezolve totul fara scântei!

  Apreciază

 2. Dumnezeu sa va Binecuvânteze să luminați cât mai mulți frati de.ai noștri care au fost seduși de propaganda marxista a Europei și Americii. Legat de războaie și vesti de războaie Scriptura ne spune ca vor fi… Domnul Dumnezeu sa trezească România la credință în El…

  Apreciat de 1 persoană

 3. Așa zice propaganda.
  Însă lupta Americanilor împotriva Socialismului este trecută sub tăcere de aceeși propagandă.
  JP Sears, Candace Owens, Charlie Kirk, Steven Crowder, Ben Shapiro sunt doar câțiva dintre cei care țin steagul sus împotriva sistemului.
  Deci hai să avem discernământ și să nu cădem pradă propagandei!

  Apreciază

 4. Ce treaba am eu cu lupta impotriva socialismului? Eu vad de o viata intreaga ca fac razboaie peste tot cu sau fara motive adevarate! Nu sunt in stare sa-si rezolve problemele la ei dar fac probleme în toata lumea! Si mai nou ne-au gasit pe noi de fraieri sa-i „ajutam” mai ales cu bani ca o sa ne apere ei de toata lumea! Nu asta a fost promisiunea si in Vietnam si in Afganistan? Lumea ar fi mai linistita fara America!

  Apreciază

 5. Ioansperling, dacă judecăm toate popoarele după conducătorii lor, cred că niciun popor nu ar mai merita să trăiască pe faţa pământului.
  Dacă vrei să vezi ce treabă ai cu socialismul, uită-te de curiozitate din ce partide făceau parte preşedinţii aflaţi în funcţie în momentele implicării Americii în conflictele militare internaţionale din ultimul secol. Dă-mi voie să te ajut:
  Primul Război Mondial – Woodrow Wilson (democrat)
  Al Doilea Război Mondial – F. D. Roosevelt (democrat)
  Războiul din Corea – Harry Truman (democrat)
  Războiul din Vietnam – J. F. Kennedy (democrat)
  Războiul din Golf – G. Bush senior (republican)
  Bombardarea Iugoslaviei – B. Clinton (democrat)
  Ocupare Afghanistanului – G. Bush junior (republican)
  Războiul din Irak – G. Bush junior (republican)
  Implicarea în războiul civil din Libia – B. Obama (democrat)
  (las aici un loc liber ptr Joe Byden – democrat – în caz că o să fie nevoie, deşi cred că nu e cazul; am aşa o presimiţire că la un moment dat o să-l sune tovarăşu’ Jinping să-l sfătuiască să-şi vadă de treabă dacă nu vrea să apară iar oarece filmări cu Vânător în ipostaze compromiţătoare alături de fete fără drept de vot – din pricina vârstei! – aflate în slujba serviciilor de informaţii chineze; cunoscătorii ştiu despre ce e vorba).

  Majoritatea covârşitoare a drăcoveniilor făcute de America în ultimul secol (de când a renunţat la politica ei externă parţial-izolaţionistă şi şi-a asumat rolul de jandarm al planetei) au fost instrumentate de democraţi. Ei sunt capul răutăţilor în SUA. Mă îndoiesc profund că omul de rând nu mai poate de bucurie când aude că SUA se implică în alt conflict. Dimpotrivă, chiar cred că sunt multe mame şi taţi care au copii în armată şi li se opresc inimile în piept când aud de război.

  Apreciază

 6. Este exact discursul celor finanțați de Soros&Co. Este oare înțelept să îl preluăm?
  Era oare bine ca URSS să cucerească Afganistanul?
  Era oare bine ca SUA să fi lăsat Comuniștii să cucerească TOATĂ Coreea?
  A fost oare alegerea Vietnamezilor să devină Comuniști?
  A fost oare fericită Cambodgia sub Comunism?

  Sunt doar câteva întrebări care cam doboară discursul anti-intervenție americană în Vietnam sau Afganistan. Intervenții pe care cei din spatele Plandemiei le urăsc, pentru că au amânat instaurarea globală a Socialismului.

  „Ce treabă am eu cu lupta împotriva Socialismului?”
  Păi Plandemia este campanie socialistă.

  Apreciază

 7. Nu va stiam asa pro-american!
  Hai sa o luam usor!
  Ca cineva sa manipuleze pe mine, ca eu sa preia discursul cuiva trebuia sa-l urmaresc! Nu mai fac de foarte multa vreme treaba asta! Nu mai cred decat ce imi apartine ( sigur fiecare dintre noi e manipulat de lume intr-un fel sau altul) Si pentru mine politica externa a unui stat puternic este aceea de a lasa in pace restul de state! Cand rusii sau americanii sau nemtii cauta ceva in alte tari GRESESC! Sa-si vada de tarile lor!
  Dumneavoastra faceti odemarcatie intre socialism ( citeste dictatura) si capitalism ( democratie) ori ultimii ani ne arata ca asa ceva nu exista! Acum mai bine 30 de ani cand am ajuns aici a trebuit sa mai fac scoala inclusiv politica ( ca materie) Era aceeasi propaganda aiurea doar ca din partea cealalta! Deosebirile erau de nume! Lantu un pic mai lung dar in rest nu prea conteaza cine iti ia pielea un secretar de partid sau un intreprinzator! Dreptul de opinie? Pai ca si acum „cainii latra caravana trece” socialistii nu te lasau barem sa mai latri de pomana! E o iluzie capitalismul/ democratia! Pentru mine care am trait cate o jumatate de viata in fiecare sistem aceeasi Marie cu alta palarie!
  Pandemia e campanie socialista spuneti? Si America occidentul nu sunt in fruntea ei?

  Apreciază

 8. Aha, deci America e de vină că Rusia atacă Ucraina.
  Bănuiesc că tot America e de vină că Rusia a ocupat teritorii din Georgia.
  Și tot America e de vină pentru războiul transnistrean.
  Să ne returneze rușii Tezaurul, dând astfel dovadă de bună credință, iar pe urmă poate îi mai credem.
  Până una-alta, rușii, pe care îi iubiți atât, îl co0nsideră sfânt pe criminalul Stalin.
  Nu mă credeți pe cuvânt, ci tastați chiar dvs pe Google: saint Stalin.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Cu nădejdea că v-ați liniștit între timp, vă răspund punctual:
  1. Sunt cel mai strict pro-român om pe care îl cunosc. Și cunosc zeci de mii de oameni.
  2. Pentru a prelua discursul cuiva nu este nevoie să îl urmărim. Există tehnici de infiltrare, sugestie, sugestie subliminală etc.
  3. Ideea că „politica externă a unui stat puternic este aceea de a lăsa în pace restul de state” este complet străină realității, este un idealism absurd și sinucigaș, este o imposibilitate absolută. Clausewitz nota, la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul celui următor, că „războiul este continuarea cu mijloace militare a luptelor purtate cu mijloace diplomatice și economice” (citat din memorie din „Despre război”). Niciun stat nu poate să existe, cu atât mai puțin să fie puternic, fără o implicare vie, activă, în neîncetatul război al tuturor împotriva tuturor. Recomand călduros „Cum luptau Românii?” și „Ortodoxia și artele marțiale”, lucrări ce își dovedesc actualitatea mai mult ca oricând, aș zice eu.
  4. Există o demarcație clară, absolută, între Socialism și Capitalism. Nu că vreuna dintre aceste ideologii ar fi bună. Din acest ultim punct de vedere sunt adeptul gândirii politico-economice vechi românești – dar acesta este alt subiect. Confuzia între Socialism și Capitalism nu este doar ridicolă, ci este un rezultat DORIT și urmărit de Socialiști. În această privință recomand memoriile Căpt. Tobă sau, pe youtube, interviurile lui Iuri (Yuri) Bezmenov. Pas cu pas, încă din perioada interbelică, URSS a realizat CUCERIREA lumii capitaliste prin infiltrare. Profesori de toate gradele au fost formați în gândirea Socialistă și impuși în funcții, spre a crește generații de copii îndoctrinați. Este un război continuu, a cărui ignorare este doar o formă de sinucidere. Plandemia a fost posibilă tocmai datorită masei îndoctrinate de Stânga din lumea teoretic de Dreapta.
  5. În fruntea Plandemiei au fost și sunt China, OMS, Australia și alte grupări socialiste. Australia este condusă de Socialiști de decenii, la fel Canada, Noua Zeelandă, California etc. Acum doar s-au văzut roadele. Am publicat mai demult un material în care am arătat că din interbelic și până astăzi Germania a fost condusă sistematic de Socialiști – practicându-se iluzia schimbării.
  „O luptă-i viața”, zicea Coșbuc, și avea dreptate absolută.

  Apreciază

 10. Parinte stiti ca va respect si va iubesc dar mi se pare ca disutam unul pe langa altul! Unde sunt americanii in toata ecuatia asta? Unde sunt acum cand Ucraina e bombardata? Unde au fost cand in Canada s-a intamplat ce s-a intamplat; sustineau protestatarii NECOMUNISTI sau pe Fidel al Canadei? La ei plandemia nici nu s-a simtit sau inca functioneaza in majoritatea statelor bine merci?
  Eu despre asta vreau sa-mi vorbiti! Cum au fost si sunt ei impotriva neo-comunismului!

  Apreciază

 11. Au fost si democrati si republicani asta vad eu! Poate ca poporul nu sta in spatele deciziilor conducatorilor dar sigur nici nu s-au impotrivit lor pâna la sânge! Nu au putut? Cum asa? Că America nu-i stat socialist! La ei nu-i dictatură ca la rusi!😉

  Apreciază

 12. M-ati omorât cu Yuri ăsta si am vazut un film.Ce nu am înteles este ce doriti sa-mi spuneti?
  Ca americanii actuali sunt comunisti în gandire? Stiam! Ii vad pe nemti cum sunt uitându-se la americani!
  Ca sunt mai putin vinovati de razboaiele facute pentru ca au incercat sa opreasca socialismul?
  Ca daca mori ca sa nu devii comunist e mai bine decat daca mori in comunism?
  Ca fara americani eram de mult o planeta socialista?
  Nu acolo a fost este punctul forte al lumii ci in credință.Daca nu se ceda in credinta socialismul nu avea sanse! Si nu avea de la bun inceput de la revolutia din Octombrie!
  Nu doar evreii au introdus ideile comuniste ci cei bogati din toata lumea care au uitat sa traiasca dupa cum le cerea crestinismul in care erau educati! Cand preotul si boierul si regele au burta si tu mori de foame e usor sa-ti treaca prin cap ca sa fim toti egali ar fi mai bine!
  Capitalismul social nu ar fi putut fi asa usor intoxicat cu comunism dar lăcomia a facut ca partea sociala sa fie neglijata! Ii putem spune lăcomie sau neiubire de aproape!
  In 91 cand am ajuns aici am mai apucat sa vad firme mici in care propietarul lucra cot la cot cu angajatii, mancau impreună ce gatea sotia proprietarului si lumea se ducea cu placere la munca si nimeni nu dorea sa-i ia gatul sau averea propietarului. Atunci incepuse deja schimbarea generatiilor. Fiul care a preluat firma si care a trait fara sa munceasca nu a mai lucrat impreuna cu angajatii si nu au mai fost colegi ci stapân! Si a inceput lupta de clasa! A inceput ce cunosteam deja cu eu ma fac ca va platesc noi ca lucram!
  in firmele mari imparteala castigului a facut sa apara necesitatea sindicatelor pentru ca desi se obtineau miliarde era din ce in ce mai greu sa se dea o marca in plus la salariu! Nu era nevoie de o intoxicatie socialista ajungea nemultumirea! Puteam sa ne îmbogățim toti dar lipsa de credinta, lacomia s-a opus.
  Acum culegem ce am semanat!
  Din partea cealalalta e tot la fel. Cei cu credinta s-au multumit cu putin si au fost fericiti chiar daca supravietuiau doar in timp ce munca lor ii imbogatea pe proprietari. Dar iti trebuia multa credintă!

  Apreciază

 13. Cu cele mai bune gânduri și cel mai mare respect, ca păstor de suflete, spre folos vă spun: amestecați lucruri adevărate și lucruri neadevărate. Ultimele fiind, din câte am văzut, preluate subconștient.
  Recitiți mesajul la care vă răspund, poate găsiți măcar una dintre contradicțiile majore. V-ar ajuta mult.

  Apreciază

 14. Adevărul este că sunt două state satanice care merită să se bată între ele până se alege praful de amândouă….
  Hmm. Lideri satanici mai exista ( Putin nefăcînd parte) dar ca sa spui ca doua popoare ortodoxe sunt satanice. Ce Judecător va considerati ?
  Si nici un.popor creat de Dumnezeu nu e satanic. Nici macar al nostru campion la avorturi si slugarnicie…
  Puritanismul asta superior/judecător ma dezamageste profund.

  Apreciază

 15. 1. Am vorbit despre state, nu despre popoare.
  2. Dumnezeu vorbește, în Biblie, despre popoare întregi care sunt satanice.
  3. Mă consider acel fel de judecător pe care Dumnezeu l-a rânduit să lege și să dezlege lucrurile pentru Veșnicie. Dar în acest caz nu de această putere m-am folosit, ci de aceea a discernământului sau deosebirii duhurilor.
  4. Niciun om nu e creat de Dumnezeu satanic, dar poate să devină. Niciun popor nu este creat de Dumnezeu satanic, dar poate să devină. Un exemplu clasic post biblic sunt Arabii sub Mahomed și urmașii lui. Altele se găsesc în Biblie. Atunci când spiritualitatea unui popor este fundamental satanică, poporul este satanic. Apropo, Dumnezeu zice că lumea stă sub stăpânirea celui rău și că prietenia cu lumea este dușmănie cu El.
  5. Definirea unui popor este o problemă sensibilă. Duhul Sfânt arată că mulți dintre cei care pretind că aparțin unui popor NU aparțin de el. Este o paranteză în discuție, dar necesară pentru cineva care nu face nici măcar deosebirea dintre stat și popor.
  6. Este tragi-comic să îi văd pe fățarnicii care judecă și osândesc pe alții pe motiv că aceștia ar judeca și osândi pe cineva sau ceva.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s